Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Συνεργασία Κύπρου – Ισπανίας στο θέμα της δωρεάς οργάνων

Το θέμα της δωρεάς οργάνων συζητήθηκε μεταξύ του Υπουργού Υγείας της Κύπρου Γιώργου Παμπορίδη και της ομολόγου του της Ισπανίας Dolors Montserrat, σε συνάντηση που είχαν στην Ισπανία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, κατά τη συνάντηση στα πλαίσια επίσκεψης εργασίας του Υπουργού Υγείας στην Ισπανία, οι δύο Υπουργοί προέβησαν σε ανασκόπηση των σχέσεων των δύο χωρών σε θέματα που αφορούν τον
τομέα της υγείας.
Ιδιαίτερα, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της δωρεάς οργάνων, δεδομένου ότι η Ισπανία διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα αρχεία δωρητών οργάνων πανευρωπαϊκά.

Οι Υπουργοί Υγείας συμφώνησαν όπως τους αμέσως επόμενους μήνες συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ τεχνοκρατών των δύο Υπουργείων, με στόχο την ετοιμασία Συμφωνίας που θα προνοεί τη ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και τη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα μεταμοσχεύσεων και δωρεών οργάνων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κύπριος Υπουργός Υγείας απηύθυνε πρόσκληση στην κα Montserrat να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο τους επόμενους μήνες, η οποία και έγινε αποδεκτή από την Ισπανίδα Υπουργό.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.