Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Περίπλους της Τήνου για να βρεθούν «ήρωες» δότες μυελού των οστών



Μια εκστρατεία ζωής, ελπίδας και αλληλεγγύης με «όπλο» ένα κουπί και κυρίως την ατσάλινη θέλησή τους με στόχο την διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών πραγματοποιεί η ελληνική ομάδα μαραθώνιων αποστολών με καγιάκ, το South Evian Gulf team σε συνεργασία με την ομάδα «Be My Hero (Γίνε ο Ήρωάς μου)» από τις 2 μέχρι τις 4 Ιουνίου στην Τήνο.
Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της ομάδας South Evian Gulf team, Άγγελος Χριστοφίδης «επιχειρούμε τον περίπλου της Τήνου με καγιάκ ανοιχτής θαλάσσης, ορτσάροντας και
φέτος με ψυχή, στην καρδιά του Αιγαίου, για τον ίδιο κοινωνικό σκοπό που με συνέπεια έχουμε υπηρετήσει τα τελευταία χρόνια. Τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και την ενίσχυση της εθνικής δεξαμενής της πατρίδας μας. Μαζί και της παγκόσμιας δεξαμενής, από όπου αντλούν σωτηρία παιδιά και ενήλικες από κάθε γεωγραφικό σημείο του πλανήτη».
Οι κωπηλάτες του South Evian Gulf team, από θαλάσσης, και η ομάδα του Be My Hero, από τη στεριά, σε συνεργασία με το Χάρισε Ζωή του Πανεπιστημίου Πατρών, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Τήνου, αλλά και σε όλους τους Έλληνες, κατά το τριήμερο 2-4 Ιουνίου να ενημερωθούν για τη δωρεά μυελού των οστών αλλά και να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια.
Όπως εξηγεί ο κ. Χριστοφίδης θα διανύσουν εν πλω 40 ναυτικά μίλια σε μία από τις πιο άγριες και απαιτητικές ακτογραμμές του Αιγαίου, από το μπουγάζι του Τσικνιά μέχρι το Δύσβατο, το μικρό στενό που χωρίζει την Τήνο από την Άνδρο, κι από την ανατολική μέχρι τη δυτική κόστα με τους διαβόητους καταβατικούς ανέμους, συνιστούν τη φετινή πρόκληση για τους κωπηλάτες του South Evian Gulf team.
«Όσο τα καγιάκ ανοιχτής θαλάσσης θα περιπλέουν το νησί, η ομάδα του Be My Hero θα ενημερώνει και θα εγγράφει νέους υποψήφιους δότες, στο περίπτερό της στο παλιό λιμάνι, μεταδίδοντας από κοινού το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αγάπης για τον συνάνθρωπο. Η Ελλάδα σήμερα διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών, με αποτέλεσμα συχνά ασθενείς με δυνητικά ιάσιμες μορφές καρκίνου του αίματος (όπως η λευχαιμία, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα μικρά παιδιά) να χάνονται επειδή δεν βρίσκουν συμβατό εθελοντή δότη. Μπορούμε, σήμερα κιόλας, να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών, απλά, ανώδυνα και ακίνδυνα, και ίσως αύριο να είμαστε αυτοί που θα δώσουν ζωή σε κάποιον άνθρωπο που κινδυνεύει».
Από την πλευρά της, η υπεύθυνη της πρωτοβουλίας «Be My Hero (Γίνε ο Ήρωάς μου!)», Κική Λεγάκη υπογραμμίζει ότι «οι 4 λέξεις «Γίνε ο Ήρωάς μου!» είναι αυτές που φωνάζει και παρακαλεί ο μικρός και ο μεγάλος ασθενής που νοσεί από καρκίνο του αίματος, παρακαλεί να βρεθεί εκείνος ο άνθρωπος, εκείνος ο Ήρωας που θα του σώσει τη ζωή. Οι ασθενείς που νοσούν από καρκίνο του αίματος και όταν οι χημειοθεραπείες και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα δεν πετύχουν, σημαίνει ότι χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών. Όλοι οι άνθρωποι που νοσούν από καρκίνο του αίματος περιμένουν ένα θαύμα. Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη αλυσίδα ανθρωπιάς και αγάπης. Εξάλλου, είναι ευλογία να γίνεις ο Ήρωάς ενός παιδιού ή ενήλικα που η ζωή του κινδυνεύει».
Newsroom Αθήνα 9.84 – πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.