Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Οι εθελοντές αιμοδότες αγνόησαν τον καύσωνα…

Σε παράλληλη πορεία με τον δείκτη θερμοκρασίας κινήθηκε το Σαββατοκύριακο ο δείκτης της κοινωνικής αλληλεγγύης στο δήμο Νεάπολης - Συκεών όπου πραγματοποιείται η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς.
Αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες, οι εθελοντές αιμοδότες δήλωσαν παρόντες στο προσκλητήριο ανθρωπιάς και
έσπευσαν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, έχοντας συνείδηση της πράξης τους που είναι ταυτισμένη με την προσφορά ζωής. Στο πλευρό τους και οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς που ενθαρρύνουν και στηρίζουν την προσπάθεια που έχει αποκτήσει πλέον χαρακτηριστικά κινήματος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Από προχθές, Σάββατο 24 Ιουνίου, έως και χθες, Κυριακή 25 Ιουνίου, στα κέντρα αιμοδοσίας που στήθηκαν στις Δ.Ε. Αγ. Παύλου και Πεύκων, από όπου ξεκίνησε η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, αλλά και στη Δ.Ε. Συκεών, η προσέλευση των εθελοντών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα για την περίοδο αυτή, συγκεντρώνοντας συνολικά 159 μονάδες αίματος.
Στην πρεμιέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας στα Πεύκα οι εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της δημοτικής αρχής έφτασαν τους 64, ενώ στον Αγ. Παύλο συγκεντρώθηκαν 18 μονάδες αίματος. Αυξημένη ήταν η κίνηση και στο κτίριο του δημαρχείου στις Συκιές, όπου χθες Κυριακή προσήλθαν 77 εθελοντές. Ταυτόχρονα, ελπιδοφόρα καταγράφεται η προσέλευση νέων αιμοδοτών, οι οποίοι ενισχύουν το κίνημα εθελοντισμού στο δήμο Νεάπολης -Συκεών. Την ίδια ώρα 18 εθελοντές έγιναν δότες μυελού των οστών, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των εθελοντών που εγγράφονται στα δίκτυα δοτών αιμοπεταλίων.
Το πρόγραμμα:
Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ.Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ.Παπανικολάου», συνεχίζεται ως εξής:
► Τρίτη 27.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
► Τετάρτη 28.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
► Πέμπτη 29.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
► Παρασκευή 30.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
► Σάββατο 1.7.2017 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το ΑΜΚΑ. Παράλληλα με την αιμοδοσία συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης - Συκεών.
Να σημειωθεί ότι με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, επιστημονικά στελέχη του κέντρου πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» διανέμουν ενημερωτικό υλικό για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα προβλήματα που δημιουργεί η εξάρτηση, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς έως και το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, ενώ στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης «Ζούμε την ουσία χωρίς ουσίες!» προβάλλεται ήδη ειδικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό μήνυμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.