Σελίδες

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Η Μελάνια, ο μικρός Δημήτρης και η μεταμόσχευση καρδιάς

Άγγελος καλών ειδήσεων για μικρό ελληνόπουλο που περίμενε μόσχευμα καρδιάς έγινε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται βρήκε δότη.  Ο μικρός Δημήτρης που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Bambino Gesù (μικρός Ιησούς) στην Ιταλία περιμένοντας μεταμόσχευση καρδιάς συναντήθηκε με την Μελάνια Τραμπ, όταν η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου ζήτησε να επισκεφτεί το
νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ στο Βατικανό.
Η κυρία Τραμπ πρώτα προσευχήθηκε μπροστά σε ένα άγαλμα της Παναγίας και στη συνέχεια μετέβη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλευόταν μαζί με άλλα παιδιά ο μικρός Δημήτρης, στον οποίον διάβασε ένα παραμύθι.

Όταν η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έφτασε στο Βέλγιο για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ενημερώθηκε ότι είχε βρεθεί μόσχευμα για τον αγόρι από την Ελλάδα.

«Φτάνοντας στο Βέλγιο έμαθα ότι ένα μικρό αγόρι και η οικογένειά του που περίμεναν για μεταμόσχευση καρδιάς ενημερώθηκαν ότι βρέθηκε μόσχευμα. Του διάβασα ένα παραμύθι και του κράτησα το χέρι πριν από μερικές ώρες και τώρα η καρδιά μου είναι  γεμάτη χαρά για τα νέα αυτά» ανέφερε σε δήλωσή της η Μελάνια Τραμπ η οποία εξέφρασε τη χαρά της και με δύο αναρτήσεις στο Twitter.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εspresso», που επικοινώνησε με το νοσοκομείο της Ρώμης, ο μικρός Δημήτρης είναι τριών ετών και μεταφέρθηκε  εκεί τα Χριστούγεννα, με ιταλικό C-130.
«Δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε το όνομά του για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας του, μπορούμε ωστόσο να σας επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για το μικρό αυτό Ελληνόπουλο», δήλωσε ο Τζιλμπέρτο Τρομπέτα από το Γραφείο Τύπου του νοσοκομείου.
Ο μικρός Δημήτρης είχε μεταφερθεί με στρατιωτικό C-130 ανήμερα τα Χριστούγεννα στο κέντρο μεταμοσχεύσεων Bambino Gesu της Ρώμης. 
Όλα είχαν ξεκινήσει από μία λοίμωξη του αναπνευστικού η οποία του προκάλεσε μυοκαρδίτιδα. Η περίπτωση του είναι σπάνια καθώς περιλαμβάνεται στο 10% των περιστατικών που δεν αντινμετωπίζονται και εξελίσσονται ραγδαία σε αρρυθμία και καρδιακή ανεπάρκεια. Λόγω της κατάστασής του δεν μπορούσε να ταξιδέψει κι έτσι στήθηκε ειδική επιχείρηση από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. 



http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.