Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Η Ομοσπονδία των νεφροπαθών της χώρας διαμαρτύρεται έντονα για τις διατάξεις του άρθρου 59


Η Ομοσπονδία των νεφροπαθών της χώρας διαμαρτύρεται έντονα για τις διατάξεις του άρθρου 59 του νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» όπου ορίζεται σύσταση της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας χωρίς την πρόβλεψη της συμμετοχής εκπροσώπων οριζόμενων από την Ε.Σ.Α.μεΑ., αλλά 3 εκπροσώπων από Συλλόγους ασθενών. Μάλιστα η συμμετοχή τους θα γίνεται μετά από κλήρωση!!!!!!!!

Δελτίο Τύπου


Δελτίο τύπου Η Ομοσπονδία των νεφροπαθών της χώρας διαμαρτύρεται έντονα για τις διατάξεις του άρθρου 59 του νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» όπου ορίζεται σύσταση της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας χωρίς την πρόβλεψη της συμμετοχής εκπροσώπων οριζόμενων από την Ε.Σ.Α.μεΑ., αλλά 3 εκπροσώπων από Συλλόγους ασθενών. Μάλιστα η συμμετοχή τους θα γίνεται μετά από κλήρωση!!!!!!!! Η παραπάνω διάταξη είναι απαράδεκτη. 

Πρώτη φορά στα χρονικά «ξεχάστηκε» η τριτοβάθμια οργάνωση των αναπήρων και χρόνια πασχόντων στην Ελλάδα, που με τους δικούς της αγώνες και την συμμετοχή όλων των αναπήρων και χρόνια πασχόντων έκλεισαν τα Κωσταλέξια και δημιουργήθηκε το κράτος πρόνοιας, οι μονάδες χρόνια πασχόντων και τα δικαιώματα στον χώρο της υγείας, ζητήματα που τα τελευταία χρόνια αποψιλώνονται με συστηματικό βαθμό από τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Άλλωστε μόλις τον Δεκέμβριο του 2015 διοργανώθηκε από την ΕΣΑΜΕΑ και τους φορείς μέλη της όπως η ΠΟΝ συγκλονιστικό συλλαλητήριο με συμμετοχή πάνω από 10.000 αναπήρους και χρόνιους πάσχοντες στο Σύνταγμα που κατέληξε σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. 

Καλούμε τον Υπουργό να τροποποιήσει άμεσα το άρθρο 59 του νόμου και να θεσμοθετήσει την ΕΣΑΜΕΑ ως τον φορέα που θα ορίζει εκπροσώπους των χρόνια πασχόντων στην επιτροπή. Αλλιώς μας δίνεται το δικαίωμα να θεωρούμε ότι το Υπουργείο θέλει να διορίσει ανθρώπους που εκφράζουν αλλότρια συμφέροντα και ΔΕΝ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ σε κανένα, παρά μόνο στους εργοδότες τους, δηλαδή lobby οικονομικών συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.