Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Όταν και ο θάνατος μπορεί να χαρίσει τη ζωή...- Το συγκλονιστικό σχόλιο του διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζελείου για την εμπειρία της διπλής μεταμόσχευσης



Οι στιγμές είναι συγκλονιστικές. Όταν, έχοντας την απίστευτη γενναιοδωρία ψυχής των συγγενών, πρέπει να ξεπεράσεις τη θλίψη του θανάτου δυο ανθρώπων τους οποίους γνώρισες, φρόντισες, έδωσες μάχη να σωθούν. Κι από την άλλη πρέπει να δώσει τη νέα μάχη, πάρεις τα μοσχεύματα και να σώσεις 11 άλλους ανθρώπους.
Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης, μαζί με τους συνεργάτες του, βρέθηκε εν μέσω τέτοιων συναισθημάτων αλλά και ευθύνης. Και με ανάρτησή στη σελίδα του στο
 facebook έγραψε για τις συγκλονιστικές στιγμές της πρώτης στην Ελλάδα διπλής λήψης οργάνων, που έγινε χθες στο νοσοκομείο.
Δείτε το σχόλιο που έκανε, παρουσιάζοντας την ανάρτηση του candianews για την πρωτοφανή επιχείρηση, που έδωσε ζωή σε 11 ανθρώπους.
Όταν ακόμα και η χειρότερη έκβαση, ο θάνατος δυο συνανθρώπων μας, μπορεί να γίνει ζωογόνος κι ελπιδοφόρα για άλλους έντεκα ανθρώπους. Όταν η προσπάθεια και η μάχη που δίνουμε ακόμα και κόντρα σε κάθε πιθανότητα δεν πάει τελικά χαμένη. Όταν τα συναισθήματα συγκρούονται μεσα μας και μας μεταφέρουν απο τη στυφή γεύση της θλίψης, για τον χαμό δυο ανθρώπων που φροντίζαμε αλλά δεν κατορθώσαμε να σώσουμε, στην ικανοποίηση και την χαρά πως οι κόποι και τα ξενύχτια μας δεν πήγαν στράφι. Γιατί χρειάζεται πολύς κόπος και πολλή ομαδική δουλειά για να φέρεις σε πέρας ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Θα ήθελα εδώ να συγχαρώ τους συνεργάτες μου στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, γιατρούς και νοσηλευτές γιατί χωρίς την υπερπροσπάθεια τους τίποτα δεν θα ηταν εφικτό. Επισης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν, για το μεγαλείο ψυχής και την γενναιοδωρία που έδειξαν στην χειρότερη στιγμή του πένθους τους.

πηγή: Candia news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.