Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Φωνή απόγνωσης και καταγγελίες από τους νεφροπαθείς


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών αποστέλλει ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ως εξής : 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Οι τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση των φίλτρων αιμοκάθαρσης από την Ελληνικό Κράτος έχουν εξοργίσει τους νεφροπαθείς σε όλη την χώρα, αφού όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση του Σ.Ν.Θ (επισυνάπτεται) αποτελούμε παιχνίδι στα χέρια κερδοσκόπων της Υγείας που έχουν στήσει πάρτι εκποίησης  της ζωής μας κοροϊδεύοντας ουσιαστικά τους θεσμούς της πολιτείας. 
Τα μέλη του καρτέλ της φτήνιας μέσω του Γ.Ν. Χανίων δημιούργησαν συνθήκες μονοπωλιακές στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα πάνω από δέκα από αυτά να μείνουν χωρίς φίλτρα  αιμοκάθαρσης και να κινδυνεύουν άμεσα οι αιμοκαθαρόμενοι στην Ελλάδα, πρωτοφανές γεγονός σε όλη την Ευρώπη. Μια δράκα εταιρειών με φίλτρα από τριτοκοσμικές χώρες, κρατάνε όμηρο το Κράτος.
Ο  χλευασμός και η έλλειψη σεβασμού προς την Πολιτεία και την υγεία των Ελλήνων πολιτών, έφτασε σε τέτοιο βαθμό που οι εταιρείες αυτές δίνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, διαφορετικές τιμές για τα ίδια φίλτρα αιμοκάθαρσης από τριτοκοσμικές χώρες και μάλιστα μεγαλύτερες από αυτήν που έδωσαν στο ΓΝ Χανίων.
Δεν ξέρουμε αν οι κινήσεις των κερδοσκόπων αποτελούν «λαγό» σχεδιασμών σε διαδρόμους του Υπουργείου και της ΕΠΥ όπου κυκλοφορούν συνεχώς οι εκπρόσωποι τους ή αποτέλεσμα συναλλαγών με σκοπό την αποκόμιση κέρδους και την ταυτόχρονη δημιουργία ταξικού τείχους στην αιμοκάθαρση. Οι φτωχοί νεφροπαθείς θα ζήσουν λιγότερο με τα φίλτρα από τριτοκοσμικές χώρες και όσοι μπορούν θα πουλήσουν ότι έχουν και δεν έχουν για αιμοκάθαρση που να ανταποκρίνεται στα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Κύκλοι του Υπουργείου θέλουν να μας γυρίσουν σε «σκοτεινές εποχές», που η ζωή αποτιμούνταν από το «πάχος» της τσέπης.
Κύριε Υπουργέ, δεν ξέρουμε τι άποψη έχετε για την προστασία της υγείας των Ελλήνων. Μπορεί να πιστεύετε ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι ευθύνη του ατόμου και του κάθε πολίτη ξεχωριστά ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση και το Κράτος πρέπει να παρέχει τα λιγότερα δυνατά, ίσα για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι στους δρόμους.
Εμείς πιστεύουμε ότι οι Έλληνες πολίτες και φυσικά οι νεφροπαθείς, δικαιούνται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στην αιχμή των ιατροτεχνολογικών εξελίξεων με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τις αξίες του καθένα μας και της κοινωνίας συνολικά. Υπηρεσίες που να συνάδουν με το επίπεδο της ΟΝΕ, που τόσες θυσίες έχει καταβάλει ο Ελληνικός λαός για να παραμείνουμε εκεί.

Εμείς, πιστεύουμε ότι δεν νοούνται υπηρεσίες υγείας χωρίς ποιοτικές προδιαγραφές. Προδιαγραφές ζητάμε κύριε Υπουργέ, Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ που να ανταποκρίνονται στα Ευρωπαϊκά Πρότυπα και να διασφαλίζουν την ποιότητα της αιμοκάθαρσης όπως σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Δεν μας ενδιαφέρει ποιο φίλτρο θα πάρετε, από ποιον θα το πάρετε και πόσο θα το πάρετε, αρκεί να τηρεί τις Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ τις οποίες ενώ είναι έτοιμες από καιρό, επιμελώς αποφεύγετε.  
Επίσης, όπως έχετε υποσχεθεί οι διαγωνισμοί να κατακυρώνονται στη συμφερότερη τιμή και όχι στη χαμηλότερη. Αυτά ζητάμε κύριε Υπουργέ, τίποτα παραπάνω. 
Πιστεύουμε ότι θα τιμήσετε τις εξαγγελίες σας στην Ελληνική Αντιπροσωπεία βάζοντας φρένο στην φτήνια που τρώει τις ζωές των ανθρώπων και τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας για να ξεκαθαρίσετε τις προθέσεις απέναντι στους νεφροπαθείς της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.