Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Βίτσας: Ανάγκη ευαισθητοποίησης στο θέμα των μεταμοσχεύσεων

Κήρυξε την έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος του Ναυτικού Νοσοκομείου

Την ανάγκη ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και οργάνωσης των επαγγελματιών υγείας στο θέμα των μεταμοσχεύσεων οστών και οργάνων, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, κηρύσσοντας το
πρωί την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ) για το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016.
«Η μεταμόσχευση ιστών και οργάνων είναι η ολοκληρωτική υπέρβαση του πόνου και η μετατροπή του σε χαρά και ζωή, μια πράξη αυτοθυσίας. Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η αποδοχή της ιδέας της δωρεάς ιστών και οργάνων είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή των μεταμοσχεύσεων. 

Είναι βασικό καθένας και καθεμιά να σκεφτεί πως ο δότης μπορεί να είναι και λήπτης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΝΝΑ σχολίασε: «Είναι μια έμπρακτη απόδειξη του επαγγελματισμού και του μεγέθους της επιστημονικότητας του υγειονομικού προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, μια ένδειξη του πώς αντιλαμβάνονται το ρόλο τους ως επιστήμονες, σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον. 

Επίσης είναι απόδειξη ότι αντιλαμβανόμαστε ως κοινό τόπο τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση, με σκοπό τη διεύρυνση των γνωστικών πεδίων και την κάλυψη των επιστημονικών ανησυχιών, καθώς και την ανάγκη για διαρκή επικοινωνία και ενημέρωση, αναφορικά με την πρόοδο των ερευνητικών προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τα παραπάνω, όταν γίνονται επιδίωξη και στόχος του επιστήμονα είναι βέβαιη η αναβάθμισή του ως γιατρού, ως νοσηλευτή και αυτό ακριβώς παράγει ένα άλλο αγαθό, αγαθό ανεκτίμητο, που μόνο τότε δίνει περιεχόμενο στο ίδιο το δημόσιο αγαθό της υγείας», κατέληξε, διαβεβαιώνοντας το προσωπικό ότι «θα είμαι δίπλα σας και θα σας στηρίζω στο δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.