Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Το μήνυμα Παυλόπουλου για τη δωρεά οργάνων

«Η δωρεά οργάνων, ιστών και κυττάρων μετά θάνατον και οι συναφείς μεταμοσχεύσεις συνιστούν την ιδεώδη συνύπαρξη ανάμεσα στον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό» αναφέρει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.

Όλο το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου:


«Η δωρεά οργάνων, ιστών και κυττάρων μετά θάνατον και οι συναφείς μεταμοσχεύσεις συνιστούν την ιδεώδη συνύπαρξη ανάμεσα στον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, που έχει ως επίκεντρο τον Άνθρωπο, και στην Χριστιανική Διδασκαλία, η οποία συμβολίζει εμφαντικώς την Αγάπη και την Αλληλεγγύη. 

» Και τούτο διότι οι μεταμοσχεύσεις, οι οποίες αποτελούν μιαν από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της ιατρικής στον 20ό αιώνα, επιτρέπουν την αποκατάσταση των λειτουργιών του σώματος και την επιστροφή του λήπτη σε μια φυσιολογική ζωή, όπως ταιριάζει στον προορισμό του Ανθρώπου και στην εκπλήρωση της κατά τον προορισμό του αποστολής του. 

» Έτσι οι μεταμοσχεύσεις συνδυάζουν, αρμονικώς, την ρήση του Μενάνδρου 'ως χαρίεν έστ' άνθρωπος, όταν άνθρωπος η' και την ευαγγελική επιταγή 'αγαπάτε αλλήλους'.»

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.