Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας θα επισκεφθεί ο Υφυπουργός Υγείας

Στις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που  συνέρχεται σήμερα, Παρασκευή, και αύριο, Σάββατο αναφέρθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας, ότι  είναι για μια Ευρώπη της συνοχής και της αλληλεγγύης. Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Ιστιαία επεσήμανε
ότι γίνονται πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις και ευελπιστούν στο να υπάρξει το πακέτο των 750 δισ. Ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια για να μπορέσει η  Ευρώπη να ξεπεράσει τις συνέπειες του κορωνοϊού και να ανατάξει, επίσης, την οικονομία της.
Αναφερόμενος  στη συνέχεια στο θέμα της επιδημιολογικής εικόνας της Ελλάδας και κληθείς να σχολιάσει την απουσία του καθηγητή κ. Τσιόδρα από την εβδομαδιαία ενημέρωση- που επανέρχεται- τόνισε ότι στην πρώτη φάση η παρουσία του καθηγητή ήταν απαραίτητη, προκειμένου να μαθαίνουμε πως εξελίσσεται ο ιός στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, ενώ τώρα η ενημέρωση από τον αρμόδιο μόνο Υπουργό αφορά στην εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων μετά την αύξηση των κρουσμάτων, γιατί, δυστυχώς, όπως είπε- ξεχάσαμε πόσο ύπουλος «εχθρός» είναι ο κορωνοϊός. «Πρέπει -τόνισε- να θυμόμαστε  ότι αυτός ο ιός δεν φαίνεται,  ότι πλήττει τους πιο ευαίσθητους από εμάς, τους ηλικιωμένους, τις ευάλωτες ομάδες με υποκείμενα νοσήματα και μπορεί ο οποιοσδήποτε να τον μεταδώσει χωρίς να έχει τα συμπτώματα.» και συνέχισε: «Έχουμε μία αρκετά δύσκολη αποστολή. Πρέπει να  κάνουμε δύο πράγματα που είναι αντίθετα μεταξύ τους: να διαφυλάξουμε τα υγειονομικά  κεκτημένα μας και ταυτόχρονα ν’  ανοίξουμε ξανά την οικονομία μας για να περιορίσουμε τις οικονομικές απώλειες. Αυτά σαφώς έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους και προσπαθούμε να πετύχουμε τη «χρυσή τομή»,  πρέπει σιγά – σιγά να πάρει μπροστά η οικονομία και είναι σημαντικό να δείξουμε μεγάλη υπευθυνότητα. Εάν εφαρμόζονται σωστά τα μέτρα μπορούμε να ξανανοίξουμε την οικονομία μας.»Σχετικά με τη διαχείριση του θέματος των κρουσμάτων  στη Βόρεια Εύβοια απάντησε, ότι βάσει της πληροφόρησης που υπάρχει εφαρμόστηκαν τα απαιτούμενα πρωτόκολλα και ότι υπήρξε παράληψη στο να ελεγχθεί το όχημα με το οποίο μετακινήθηκε το ζευγάρι των Σέρβων. Αν είχαν μπει για εξέταση στο Κέντρο Υγείας τότε θα έπρεπε να απολυμανθεί ο χώρος και να γίνουν εξετάσεις σε όλους τους εργαζόμενους. Επεσήμανε, παράλληλα, το γεγονός, ότι η επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος δεν ήταν η  ενδεδειγμένη, καθώς και  σε άλλες περιοχές, όπου υπήρξαν κρούσματα δεν δόθηκε τέτοια διάσταση, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση προκάλεσε  ζημιά για την περιοχή και τις τοπικές επιχειρήσεις, που βασίζονταν στον  εσωτερικό τουρισμό, λέγοντας ότι και ο ίδιος δεχόταν πιέσεις να ανοίξουν πιο γρήγορα τα σύνορα για τους Σέρβους, που είναι τακτικοί  πελάτες τους και στους οποίους είχε απαντήσει,  ότι θα κινηθούν βάσει των εισηγήσεων της Υγειονομικής Επιτροπής, γιατί και ένα κρούσμα να υπήρχε θα προκαλούσε σοβαρές οικονομικές συνέπειες.
Στη συνέχεια, ο βουλευτής ερωτηθείς για το θέμα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ενημέρωσε, ότι δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος να τοποθετηθεί ως επικουρικός καρδιολόγος παρά το ότι είχε γίνει συνεννόηση με την 5η ΥΠΕ για την κάλυψη της θέσης  για το μεσοδιάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της απαιτούμενης διαδικασίας για  την προκήρυξη της μόνιμης.Τέλος, ανακοίνωσε, ότι πρόκειται να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης Βασίλης αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, προγρμματίζεται συνάντηση με τους φορείς όπου θα καταγραφούν τα προβλήματα, λεπτομερώς, και θα δρομολογηθούν άμεσα ενέργειες για την ίδρυση και λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Ο βουλευτής  υπενθύμισε, ότι ο ίδιος κάνει αγώνα εδώ και μήνες για την ίδρυση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Ιστιαία και την Κάρυστο. Για το ζήτημα των προσλήψεων απάντησε, ότι υπάρχει ενδιαφέρον από νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ και ένας νεφρολόγος από την Άμφισσα έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να καλύψει τη θέση στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.