Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

«Είμαι τόσο ευγνώμων»: 84χρονος έκανε δωρεά νεφρού στη λίγο νεότερη γειτόνισσά του

Ο Βρετανός Φρανκ Ντούχερστ, 84 ετών, γνώριζε εδώ και πολλά χρόνια ότι τα νεφρά της γειτόνισσάς του δεν λειτουργούσαν σωστά. Ομως, ο άνδρας δεν
ήξερε τη σοβαρότητα της κατάστασης παρά μόνο όταν είδε μια επιγραφή στον κήπο της που έγραφε «Εχω ομάδα αίματος 0 και χρειάζομαι μεταμόσχευση νεφρού. Σας παρακαλώ, βοηθήστε με», έγραφε.
Μετά από συζητήσεις με τη σύζυγό του, ο Ντούχερστ αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει δωρεά του δικού του νεφρού στην 72χρονη Λίντα Ναλ. Μια μέρα ο άνδρας χτύπησε την πόρτα της Ναλ και εκείνη έπαθε σοκ με την πρότασή του. «Οταν μου είπε ότι θέλει να μου δώσει το νεφρό του, σοκαρίστηκα», είπε η Ναλ. «Είναι εκπληκτικό αυτό που έχει κάνει για μένα και είμαι τόσο ευγνώμων».
HOUSTON METHODIST HOSPITAL
Ωστόσο, πριν τη δωρεά και όπως είναι φυσικό, ο Ντούχερστ έπρεπε να υποβληθεί σε εξετάσεις. Οταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Houston Methodist στο Τέξας, 48 ώρες μετά την επέμβαση, ο άνδρας επέστρεψε στην καθημερινότητά του και συνέχισε να γυμνάζεται. 
Υπάρχει μια κοινή αντίληψη ότι οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να κάνουν δωρεά οργάνων εξαιτίας της ηλικίας τους, όμως αυτό δεν ισχύει. Οι δωρητές αξιολογούνται για το αν είναι κατάλληλοι για δωρεά νεφρών, με βάση την κατάσταση της υγείας τους. 
Μετά την επέμβαση, η Ναλ δήλωσε ότι ανυπομονούσε να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια, τους φίλους της και να κοινωνικοποιηθεί. «Εχω ζήσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου που δεν μπορούσα να φάω αυτό που ήθελα και να κάνω ο,τι ήθελα. Θα ζήσω τη ζωή μου στο έπακρο, μετά το δώρο του Φρανκ. Ανυπομονώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.