Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Τα βλαστοκύτταρα στη θεραπεία της νεφρικής ανεπάρκειας

Τo πράσινο φως με χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων έδωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην καθηγήτρια Melissa Little από το Ινστιτούτο Ερευνών Παίδων Murdoch, για τη
συνέχιση της πρωτοποριακής έρευνάς της πάνω στη θεραπεία της νεφρικής ανεπάρκειας.

 Στόχος των ερευνών της επιστήμονα είναι η χρήση βλαστοκυττάρων για τη δημιουργία μίνι – νεφρών με λειτουργικό ιστό, έτσι ώστε αυτά να μπορούν να αναπτυχθούν και να λειτουργούν πλήρως μετά την μεταμόσχευσή τους στο σώμα του πάσχοντος.

 Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ. Little στην The Age, στόχος είναι μέσα στην επόμενη πενταετία να αρχίσουν οι πρώτες πειραματικές μεταμοσχεύσεις σε ασθενείς, ενώ προβλέπει ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια πριν να αποδειχτεί ότι η μέθοδος είναι αποτελεσματική.

 «Η συχνότητα εμφάνισης της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια τόσο στην Αυστραλία όσο και παγκοσμίως με έναν στους τέσσερις ασθενείς να υποβάλλονται σε μεταμόσχευση νεφρού. Για τους υπόλοιπους ασθενείς η αιμοκάθαρση είναι η μόνη επιλογή χωρίς ωστόσο να μπορεί να καλύψει πλήρως την απόδοση ενός λειτουργικού νεφρού», συνεχίζει η κ. Little και καταλήγει «ένα αληθινό νεφρό όχι μόνο αποτελεί καλύτερη θεραπεία, αλλά μειώνει και τον αριθμό φαρμάκων που πρέπει να πάρει ο ασθενής».

 Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δικαιολόγησε την απόφαση για την επιχορήγηση των ερευνών της καθηγήτριας κ. Little λέγοντας πως ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων νεφρικής ανεπάρκειας κάνει επιτακτική την ανάγκη να βρεθούν νέες θεραπευτικές μέθοδοι. 

https://neoskosmos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.