Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Έχασε την μάχη για την ζωή ο Χρήστος Κατσίνας

Έχασε τη μάχη για τη ζωή νωρίς σήμερα το πρωί, σε ηλικία 61 ετών ο Ιατρός Χρήστος Κατσίνας.

Οπως έγινε γνωστό, υπεβλήθη σε επέμβαση μετά από παθολογική περιπέτεια σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου
και νοσηλεύθηκε για περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

Οι επιπλοκές που εμφανίστηκαν μετεγχειρητικά κατέβαλαν τον οργανισμό του, ο οποίος δεν άντεξε. Ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ο Νεφρολόγος Χρήστος Κατσίνας υπηρετούσε τα τελευταία 12 χρόνια ως Διευθυντής, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Γεννημένος στο Σοχό Θεσσαλονίκης, αγάπησε ιδιαίτερα την περιοχή, μέσα από αγώνες για θέματα Υγείας, περιβαλλοντικά και άλλα θέματα, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ανέπτυξε έντονη κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική δράση, πρωταγωνίστησε στους αγώνες της Αριστεράς στην περιοχή, και είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Εορδαίας και πρόεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠ.

 Ήταν εξαιρετικός γιατρός, είχε πολλές και σημαντικές επιστημονικές δημοσιεύσεις, ενώ ήταν ιδιαίτερα μαχητικός ως Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών. Η απώλειά του συνετάραξε την τοπική κοινωνία, την ιατρική κοινότητα και τους αιμοκαθαρόμενους της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Ο Χρήστος Κατσίνας αφήνει ένα σοβαρό κενό στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και ανεκπλήρωτο το όραμά του για αναβάθμιση του τμήματος σε κλινική νεφρού. Η κηδεία του θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

 Πηγή: e-ptolemeos.gr

Οι διαχειριστές του blog και της ομάδας, εκφράζουμε την θλίψη μας για τον θάνατο του γιατρού νεφρολόγου Χρήστου Κατσίνα, διευθυντή της ΜΤΝ του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας... συλλυπητήρια στην οικογένεια του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.