Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Αγρίνιο: Σεμινάριο φωτογραφίας από την «Art 8»

Σεμινάριο – workshop φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο από την ομάδα «Art 8″, με θέμα «μέθοδοι σύνταξης και
αφήγησης της φωτογραφικής εικόνας» (Editing & Visual Narration, θεωρία & εργαστήριο). Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Art 8» αναφέρει τα εξής: Η φωτογραφική ομάδα «art8» διοργανώνει στο Αγρίνιο Σεμινάριο – Workshop με θέμα «μέθοδοι σύνταξης και αφήγησης της φωτογραφικής εικόνας».

Το Workshop θα εισηγηθεί η Ευγενία Αραβαντινού το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιανουαρίου 2019. Το workshop περιλαμβάνει θεωρητική ανάπτυξη και πρακτική εφαρμογή των μεθόδων με τους οποίους η φωτογραφία σαν οπτικός λόγος μπορεί να συντάξει προτάσεις και να αφηγηθεί ιστορίες. Στην θεωρητική ανάπτυξη του workshop, θα αναλυθεί από πού προήλθε η ανάγκη της σύνταξης και αφήγησης της φωτογραφικής εικόνας και με ποιους τρόπους αναπτύχθηκε μέσα στον χρόνο, από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής της, μέχρι τις μέρες μας.

 Στην πρακτική εφαρμογή του workshop, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με όλους τους τρόπους σύνταξης που θα παρουσιαστούν στο θεωρητική του μέρος. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (το πολύ μέχρι 12 άτομα) θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: www.art8.gr email: info@art8.gr και στο τηλέφωνο 6977904118.

 Λίγα λόγια για την Ευγενία Αραβαντινού: Γεννήθηκε στην Πάτρα. Πτυχιούχος του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων του Τ.Ε.Ι. Αθηνών με υποτροφία ERASMUS, εξάμηνου κύκλου σπουδών στην Σχολή Καλών Τεχνών της Λισαβόνας (Πορτογαλία), σε φωτογραφία και γλυπτική. Έχει βραβευτεί με το Β΄ βραβείο στο διαγωνισμό “Δωρεά Οργάνων σώματος – Δώρο Ζωής”, που διοργανώθηκε από την εταιρεία ROCHE(Hellas) Α.Ε. σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Μεταμοσχεύσεων (Ε.Σ.Μ.) και το Νεφρολογικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Οι βραβευμένες φωτογραφίες της βρίσκονται σε μόνιμη έκθεση στο Νεφρολογικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Έχει αποσπάσει τιμητική διάκριση στο 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο στην Πρέβεζα και οι φωτογραφίες της έχουν διακριθεί στις καλύτερες συμμετοχές στους διαγωνισμούς του ELLE, NATIONALGEOGRAFIC, ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ. Έχει εργαστεί σε θέατρο και κινηματογράφο φωτογραφίζοντας επώνυμους έλληνες ηθοποιούς και σκηνοθέτες, σε εφημερίδες, περιοδικά, διαφημιστικές εταιρείες, καθώς και στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας.

Έχει διδάξει φωτογραφία στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στα Δ.Ι.Ε.Κ Πρέβεζας και Άρτας και στις φωτογραφικές ομάδες Φ.Ο.Α (Φωτογραφική Ομάδα Άρτας) και Ε.Φ.Ε. Πρέβεζας (εισηγήτρια εργαστηρίων καλλιτεχνικής φωτογραφίας). Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα(Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών κ.ά.). 


https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.