Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Αυτό το ζευγάρι χώρισε - 23 χρόνια μετά εκείνη του δώρησε το νεφρό της

Μια ιστορία αγάπης και αυταπάρνησης είδε το φως της δημοσιότητας. Η δωρεά ενός νεφρού έφερε ακόμη πιο κοντά ένα διαζευγμένο, αλλά αγαπημένο ζευγάρι στις ΗΠΑ.    Μετά από 21 χρόνια γάμου ο Bill Henrichs και η Mary Ziegler αποφάσισαν πως
δεν ταιριάζουν πια. Ήταν μαζί από τα σχολικά τους χρόνια.

  ο ζευγάρι χώρισε το 1995 και ο καθένας ακολούθησε διαφορετικές πορείες ζωής.   Εξακολούθησαν ωστόσο να βλέπονται στο σχολείο των παιδιών τους και αραιά και που σε κάποιο κατάστημα ή εστιατόρια της πόλης St. Cloud της Μινεσότα, όπου και διαμένουν.    «Τα ενδιαφέροντά μας ήταν διαφορετικά», δήλωσε η 62χρονη Ziegler.

«Αλλά ήμασταν πάντα καλοί φίλοι και η οικογένεια παρέμεινε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Όπως πολλά άλλα ζευγάρια, μεγαλώσαμε ξεχωριστά.»     Τον Φεβρουάριο το 2018 εκείνη και ο Henrichs διαπίστωσαν πως συνδέονται με έναν διαφορετικό τρόπο.    Ο Bill έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια και σύντομα θα χρειαζόταν να κάνει μεταμόσχευση. Περίπου 40 συγγενείς και φίλοι εξετάστηκαν ως πιθανοί δωρητές αλλά κανείς δεν ήταν συμβατός. Κανείς, πέρα από την Mary.   

 «Ήξερα αμέσως θα γινόταν», λέει η Mary Ziegler. «Ο Bill και εγώ μεγαλώσαμε μαζί, και κάναμε μαζί δύο παιδιά. Και ήξερα πως τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου χρειάζονταν τον πατέρα τους και τον παππού τους στις ζωές τους.»   Τον Οκτώβριο του 2016, τέσσερις δεκαετίες μετά τον γάμο τους, η Mary Ziegler και ο Bill Henrichs πέρασαν μαζί την πύλη νοσοκομείου της Μινεσότα. 

 Η μεταμόσχευση ήταν επιτυχημένη. Εκείνη γύρισε στο σπίτι της μετά από τρεις μέρες και ο πρώην σύζυγός της μετά από δύο εβδομάδες.    Οι γιατροί αναφέρουν πως η μεταμόσχευση βοήθησε τον Henrichs να αποφύγει μακροχρόνιες αιμοκαθάρσεις μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα.    Ο Bill δήλωσε παραπάνω από ευγνώμων για την συμπόνια και την γενναιοδωρία της πρώην συζύγου του. Ήταν ωστόσο ιδιαίτερα ανήσυχος πριν το χειρουργείο.    «Τι θα γίνει αν σου συμβεί κάτι;», την ρώτησε. «Τι θα γίνει αν μου συμβεί κάτι;».

Εκείνη του απάντησε πως να κάτι συμβεί είναι γιατί έτσι πρέπει να γίνει.    «Μιλήσαμε για λίγο και με έκανε να νιώσω καλύτερα. Και φυσικά είπα 'Σε ευχαριστώ'. Αυτό που έκανε ήταν καταπληκτικό», είπε συμπληρώνοντας πως τα βράδια ξυπνάει και το σκέφτεται. 

Το πρώην ζευγάρι γνωρίστηκε όταν ήταν 14 χρονών σε ένα σχολικό λεωφορείο. Ήταν υπερπλήρες και η Mary βρέθηκε να κάθεται στα πόδια του Bill.    Καταπιανόταν με κοινές δραστηριότητες. «Γίναμε καλοί φίλοι και τα πηγαίναμε πολύ καλά», λέει ο Henrichs. «Μετά την αποφοίτησή μας μου φάνηκε φυσικό επόμενο να παντρευτούμε.»   «Ο Bill έπαιζε μπάσο και θα γινόταν διάσημος ροκ σταρ», λέει η Ziegler. «Και εγώ θα πήγαινα στο πανεπιστήμιο.» Δεν υλοποίησαν ωστόσο τα όνειρά τους. Βρήκαν δουλειές και δεκατέσσερα χρόνια μετά τον γάμο τους αποφάσισαν να κάνουν παιδιά.   

 Έχουν δύο παιδιά.

 Τον 32χρονο σήμερα Matthew και την 28χρονη Macy.    Ωστόσο κοντά στην ηλικία των 40 ανακάλυψαν πως δεν ταιριάζουν πια. Χώρισαν με φιλικό τρόπο. Η Ziegler αποδέχθηκε με ενθουσιασμό την Linda, τη νέα φίλη του πρώην συζύγου της, με την οποία ο Bill παντρεύτηκε.   Σήμερα η Linda ευχαριστεί την Mary.    Η Mary Ziegler γνώρισε τον νέο της σύντροφο πριν από 11 χρόνια.

Παντρεύτηκαν το 2016 και το catering της τελετής είχε αναλάβει ο πρώην σύζυγός της.    Και ο νέος της σύζυγος, Bill Moes, ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους που έκαναν εξετάσεις για να δουν αν μπορούν να γίνουν δωρητές νεφρού.    «Το διαζύγιο είναι διαζύγιο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να φιλονικούμε», λέει ο Bill Henrichs.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να τα πηγαίνετε καλά.» Σταματάει την αφήγηση και γελάει. «Κάποια μέρα μπορεί να χρειαστείτε ένα νεφρό.» 

  Με πληροφορίες από The Washington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.