Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Τα μυστήρια του… Ευαγγελισμού και πως έγινε οικονομία 1 εκατ. ευρώ

Μυστήρια πράγματα συνέβαιναν στα νοσοκομεία για χρόνια στο χώρο της καθαριότητας. Ενα από αυτά ήταν και ο Ευαγγελισμός (μέρα που γίνεται η δημοσίευση θα μπορούσε να είναι και κάτι σαν ευχή).


Γιατί ήταν μυστήριο; Γιατί άλλαξε το καθεστώς της καθαριότητας, απασχολείται ο ίδιος αριθμός ατόμων και το νοσοκομείο εξοικονόμησε ένα εκατομμύριο ευρώ και το
νοσοκομείο είναι ακόμα πιο καθαρό.
Οποιος αμφιβάλλει για το σκέλος της καθαριότητας δεν έχει παρά να το επισκεφθεί (όπως έκανε ο eretikos.gr) και να το διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια.
Στο σκέλος το οικονομικό τώρα. Πριν από το σημερινό καθεστώς υπήρχε εταιρεία καθαριότητας η οποία με βάση τη σύμβαση απασχολούσε 283 άτομα και το μηνιαίο κόστος της καθαριότητας ανερχόταν κοντά στις 360.000 ευρώ.
Με απόφαση της διοίκησης και ύστερα από την αλλαγή πολιτικής από το υπουργείο Υγείας, προσλήφθηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας καθαρισμού και έκαναν συμβάσεις απευθείας με το νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη  προσλήφθηκαν 280 άτομα με αμοιβές υψηλότερες από εκείνες που έπαιρναν από τον προηγούμενο εργοδότη. Θα κάνετε λάθος αν καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι επειδή ήταν μεγαλύτερες οι αμοιβές αυξήθηκε το κόστος καθαρισμού. Οχι. Το αντίθετο μάλιστα. Το νοσοκομείο (δηλαδή ο κρατικός προϋπολογισμός, δηλαδή εμείς οι φορολογούμενοι) εξοικονόμησε 1.000.000 ευρώ το χρόνο. Και για την ακρίβεια το ετήσιο όφελος ανέρχεται σε 1.019.701,68 ευρώ.
Μυστήριο πράγμα θα πείτε. Ασφαλώς. Και αποδεικνύεται το κλασσικό, που ζούμε στην Ελλάδα. Δηλαδή οι ενδιάμεσοι ή οι μεσάζοντες στα αγροτικά προϊόντα (για παράδειγμα) ανεβάζουν το κόστος στα ύψη, χωρίς να ωφελούνται οι εργαζόμενοι, αλλά οι ίδιοι και όσοι κατά τον κλασσικό ελληνικότατο τρόπο και παγιωμένο σύστημα παίρνουν «δωράκια».
Τώρα αν κάποιος εισαγγελέας συγκινηθεί και θελήσει να ερευνήσει τα μυστήρια, για το πως γινόταν να χάνεται ένα εκατομμύριο το χρόνο από ένα μόνο νοσοκομείο και δεκάδες, για να μην πούμε  εκατοντάδες εκατομμύρια, από όλα τα νοσοκομεία, θα χτυπήσει άλλη μία φλέβα χρυσού για το πλιάτσικο στο χώρο της υγείας.
Θανάσης Λυρτσογιάννης

https://eretikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.