Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΟΠΥΥ: Ηλεκτρονικά θα εκδίδονται οι γνωματεύσεις αιμοκαθάρσεων

Τη λειτουργία του νέου συστήματος άμεσης αναγγελίας συνεδριών, από τις ιδιωτικές και συμβεβλημένες μονάδες τεχνητού νεφρού και τα νοσοκομεία, γνωστοποιεί με εγκύκλιό του ο
πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Στο εξής οι γνωματεύσεις αιμοκαθάρσεων θα εκδίδονται με ηλεκτρονικό τρόπο στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό αναφέρει σε εγκύκλιό του ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός, διευκρινίζοντας τα εξής:


Έχει τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα της άμεσης αναγγελίας συνεδριών, από τις
ιδιωτικές και συμβεβλημένες μονάδες τεχνητού νεφρού και τα νοσοκομεία.

Στις περιπτώσεις των παρόχων, οι οποίοι στους λογαριασμούς τους περιλαμβάνουν ασφαλισμένους, που έχουν ενταχθεί σε τακτικό πρόγραμμα αιμοκάθαρσης στη Μονάδα Νεφρού και πραγματοποιούν, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, που υποβάλλεται, συνεδρίες αιμοκαθάρσεων άνω των τριών την εβδομάδα, θα υποβάλουν, ταυτόχρονα και ηλεκτρονικά, τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Με αυτά θα πιστοποιούν την κλινική κατάσταση του ασθενή και θα τεκμηριώνουν ιατρικά την αναγκαιότητα της υπερβάλλουσας αιμοκάθαρσης, προκειμένου να εξεταστούν από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ.

Τα ηλεκτρονικά αιτήματα και τα συνημμένα ψηφιοποιημένα δικαιολογητικά, που υποβάλλονται, μέσω της υφιστάμενης εφαρμογής αναγγελίας, θα προωθούνται στο εξής προς το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ).

Οι αποφάσεις θα διεκπεραιώνονται άμεσα, προκειμένου να τυποποιηθεί, αυτοματοποιηθεί και επιταχυνθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Το σύστημα ελέγχου και εκκαθάρισης των υποβολών, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ, διασυνδέεται και θα διαχειρίζεται αυτόματα τις καταχωρημένες συνεδρίες των υποβολών, βάση των εγκριτικών ή απορριπτικών αποφάσεων να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου, τόσο των ιστορικών ιατρικών δεδομένων, όσο και των λογαριασμών των παρόχων Υγείας, το οποίο διαχειρίζεται όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την έκδοσή της.

Τα αντίστοιχα φυσικά παραστατικά, που συνοδεύουν τις αιτήσεις, πρέπει να είναι διαθέσιμα, όταν και όποτε αυτά ζητηθούν, όπως και οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία, χρειαστεί το ΑΥΣ.

Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής υποβολής των δικαιολογητικών έχουν αναρτηθεί στο site του ΕΟΠΥΥ (Εφαρμογές / Αιμοκαθάρσεις / Οδηγίες Αιτημάτων προς ΑΥΣ)

email επικοινωνίας: support.hospital@eopyy.gov.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.