Επιτυχημένη η μεταμόσχευση σε 32χρονο στο Ιπποκράτειο - Ελαβε τον νεφρό του 14χρονου που πνίγηκε στον Αραχθο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο "Ιπποκράτειο" νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης η μεταμόσχευση νεφρού από τον 14χρονο που πνίγηκε στον 'Αραχθο ποταμό σε 32χρονο.


 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο "Ιπποκράτειο" νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης η μεταμόσχευση νεφρού από τον 14χρονο που πνίγηκε στον Άραχθο ποταμό σε 32χρονο άνδρα.


Ο λήπτης θα παραμείνει τα επόμενα 24ωρα υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.


Παράλληλα, τα ξημερώματα της Τρίτης θα γίνει η αφαίρεση των οργάνων και από το μικρότερο παιδί, ηλικίας 12 ετών, που επίσης πνίγηκε στον ποταμό, ώστε να ακολουθήσει στο ίδιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης η μεταμόσχευση ήπατος. Επιπλέον, θα εξεταστούν τα ενδεχόμενα μεταμόσχευσης για το πάγκρεας και για ένα νεφρό.

Η πρώτη μεταμόσχευση στο "Ιπποκράτειο" πήγε καλά, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός χειρουργός, αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής - Μεταμοσχεύσεων στο ΑΠΘ Νικόλαος Αντωνιάδης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της δωρεάς οργάνων από συγγενείς, που μέσα στον ανείπωτο πόνο αποφασίζουν να δωρίσουν ό,τι πολυτιμότερο.

"Ο εγκεφαλικός θάνατος είναι θάνατος. Επιβεβαιώνεται με εξετάσεις που είναι απόλυτες και το αναφέρω γιατί υπάρχουν ορισμένες αμφισβητήσεις. Ο εγκέφαλος είναι νεκρός και το σώμα συντηρείται με τα μηχανήματα. Είναι τεχνητή η συντήρηση του κυκλοφορικού συστήματος. Πρέπει να το αναφέρουμε αυτό για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση στην κοινωνία", είπε ο κ. Αντωνιάδης.

Post a Comment

Το nefropatheis.gr σέβεται το δικαίωμα κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, διευκρινίζουμε ότι οι απόψεις αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους εκάστοτε χρήστες και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη δική μας θέση. Σας παρακαλούμε να διατηρείτε έναν ευπρεπή λόγο στις συζητήσεις σας.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

Νεότερη Παλαιότερη