Μεταμόσχευση: Έκκληση για να βρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών για 11χρονη

Αγωνιώδη έκκληση για να βρεθείς συμβατός δότης μυελού των οστών για τη μεταμόσχευση που χρειάζεται η 11χρονη Κατερίνα απευθύνει τη μητέρα της, τονίζοντας ότι η αγκαλιά και η στήριξη του κόσμου αλλά και των αρμόδιων φορέων είναι συγκινητική και ότι αυτοί που  τους δίνουν το θάρρος και η δύναμη να συνεχίσουν  . 

Μιλώντας στο Mega, η ίδια εξήγησε ότι ενώ η κόρη της φαίνεται να ξεπερνά τη λοίμωξη στον πνεύμονα, που σημαίνει ότι σε λίγες μέρες που είναι έτοιμη για μεταμόσχευση, ο τρόπος που γίνονται σήμερα τα πράγματα δυσκολεύει την όλη διαδικασία.

«Μετά από πάρα πολύ καιρό, το Κατερινάκι έχει φτάσει να ξεπεράσει κατά ένα τεράστιο ποσοστό τη σοβαρή λοίμωξη στον πνεύμονα από τη μύκητα. Αυτό μας δίνει το περιθώριο άμεσα, ακόμα και σε μία εβδομάδα, να γίνει η μεταμόσχευση. Δυστυχώς, έχει ένα πολύ σπάνιο νόσημα και ένα πολύ σπάνιο γονιδίωμα», εξηγεί η μητέρα της 11χρονης.

«Ο τρόπος που γίνονται μέχρι σήμερα τα πράγματα δυσκολεύει την όλη διαδικασία για τη μεταμόσχευση»

Μεταμόσχευση: Το πρόβλημα με τη συμβατότητα

Η μητέρα της Κατερίνας εξηγεί στη συνέχεια ότι δεν σημαίνει πως αν βρεθεί συμβατός δότης θα είναι έτσι μέχρι το τέλος, καθώς απαιτούνται επιπρόσθετες εξετάσεις για επιβεβαίωση και γι' αυτό πρέπει να υπάρχει «συστηματική παρακολούθηση των δοτών».

Η ίδια συμπληρώνει ότι έχουν «ήδη ελέγξει στην παγκόσμια τράπεζα για δότη και δεν υπάρχει κάποιος απολύτως συμβατός με την Κατερίνα». Μάλιστα, όπως λέει, κάποιοι που είχαν βρεθεί πιο κοντά συμβατοί, δυστυχώς αρνήθηκαν, ενώ μια γυναίκα στην Πορτογαλία αρχικώς ήταν συμβατή αλλά στον περαιτέρω έλεγχο δεν ήταν.

Ερωτηθείσα τι μπορεί να κάνει όποιος θέλει να βοηθήσει, η ίδια είπε ότι «το να μπεις στη βάση είναι δωρεάν, αλλά το πρόβλημα στη δική μας περίπτωση είναι ότι υπάρχει ένας μεγάλος χρόνος καθυστέρησης. Δεν υπάρχει άμεση ταυτοποίηση. Οι δότες χρειάζονται ίσως και δύο μήνες να ταυτοποιηθούν και εμείς αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε κάτι άμεσα», συμπληρώνει.

«Δεν είναι έτσι ο μηχανισμός που δεν είναι έτοιμος έτσι ώστε να επεξεργαστεί την άμεση αναζήτηση των δειγμάτων» καταλήγει να κάνει έκκληση στα νοσοκομεία να κάνουν άμεση ταυτοποίηση δοτών, προτού μπουν στην παγκόσμια βάση.

https://www.in.gr

https://www.dwrea-zois.gr

Post a Comment

Το nefropatheis.gr σέβεται το δικαίωμα κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, διευκρινίζουμε ότι οι απόψεις αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους εκάστοτε χρήστες και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη δική μας θέση. Σας παρακαλούμε να διατηρείτε έναν ευπρεπή λόγο στις συζητήσεις σας.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

Νεότερη Παλαιότερη