ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ

...ΝΕΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ blog ΜΑΣ! ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΜΕ email ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΊΤΕ ΣΤΟ ΚΆΤΩ ΜΈΡΟΣ ΤΟΥ blog ΜΑΣ...

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Αφιέρωμα στην Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών Μεταμοσχευμένων

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων - με διακριτικό τίτλο Α.Ο.Ν.Μ – ιδρύθηκε μετά από αγώνες ετών την 10η Νοεμβρίου 2016 και
αναγνωρίστηκε εκ μέρους της πολιτείας (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) της 29η Ιουνίου 2017 στο ΦΕΚ 94Α της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων υπό τον διακριτικό τίτλο Α.Ο.Ν.Μ, ψηφισθείσα κατά κράτος από όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων.

Η Α.Ο.Ν.Μ απαρτίζεται από 7 αθλητικά σωματεία νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων - ΑμεΑ αθλητών, το επίπεδο δε των αθλητών της είναι υψηλό και αυτό αποδεικνύεται από τις μεγάλες επιτυχίες που κατακτήθηκαν από την Εθνική μας Ομάδα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα για τους Παγκόσμιους Αγώνες που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2019 στο Νιούκαστλ της Αγγλίας, η Εθνική μας Ομάδα κατέκτησε 4 χρυσά, 2 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια, καταλαμβάνοντας την 23η θέση στην παγκόσμια κατάταξη μεταλλίων, σε σύνολο 47 χωρών.

Η ομοσπονδία μας καλλιεργεί τα ολυμπιακά αθλήματα του στίβου (δρόμοι, άλματα εκτός του άλματος επί κοντώ, ρίψεις), της κολύμβησης, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, του τένις, της ποδηλασίας, του βόλεϋ και του ποδοσφαίρου και περιλαμβάνει επίσης τα μη-ολυμπιακά αθλήματα του μπόουλινγκ και του πετάνκ.

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ. είναι μέλος της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων (W.T.G.F.) και της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων (E.T.D.S.F.).

Επίσης, η Α.Ο.Ν.Μ. αντιπροσωπεύει τον αθλητισμό των νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων αθλητών στη χώρα μας και διοργανώνει κάθε χρόνο Πανελλήνιους Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, τουρνουά και αθλητικά events, και συμμετέχει σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων - πάντα με οδηγό τη διάδοση της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης.

Από τους Πανελλήνιους Αγώνες, κάθε έτος, επιλέγονται οι αθλητές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην Εθνική Ομάδα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων και θα αντιπροσωπεύσουν τη χώρα μας σε Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων ή σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων αθλητών σε διάφορα σημεία του κόσμου.

Ακολουθούν ορισμένες φωτογραφίες:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.