Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Δραματική έκκληση νεφροπαθών στην Σαντορίνη

Δραματική έκκληση κανουν οι 18 νεφροπαθείς, αιμοκαθαιρόμενοι μόνιμοι κάτοικοι της Σαντορίνης, καθώς όπως ενημερώθηκαν, κλείνει η ιδιωτική μονάδα αιμοκάθαρσης του νησιού. Με ανακοίνωσή τους στο
Facebook , κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την συνέχιση λειτουργίας της μονάδας. Εναλλακτικά μπορούν να εξυπηρετηθούν από την μονάδα του νοσοκομείου Σαντορίνης  όμως και εκεί υπάρχουν προβλήματα, καθώς για να λειτουργήσει σωστά, θα πρέπει να στελεχωθεί από ιατρό νεφρολόγο και νοσηλευτικό προσωπικό.

Διαβάστε την ανακοίνωση των ασθενών:

"Δεκαοκτώ συνάνθρωποι αιμοκαθαιρόμενοι σε κίνδυνο στη Σαντορίνη. Αυτή την στιγμή στη Σαντορίνη συντελείται ένα έγκλημα, 18 συνάνθρωποι (μόνιμοι κάτοικοι του νησιού) που κάνουν αιμοκάθαρση σε ιδιωτική μονάδα του νησιού (πρότυπο νεφρολογικό κέντρο Σαντορίνης ΡΕΝΑΛ), κινδυνεύει η ζωή τους λόγω οικονομικών διαφορών της ιδιοκτήτριας της μονάδας και της ιδιοκτήτριας του κτηρίου.

 Με απόφαση δικαστηρίου εγκρίθηκε να γίνει έξωση στη μονάδα αιμοκάθαρσης. Η απόφαση εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2019, χθες 29/11/2019 ενημερώθηκαν οι ασθενείς με το χειρότερο τρόπο ότι η μονάδα που τους δίνει ζωή κλείνει αφού είδαν μπροστά τους το δικαστικό επιμελητή που πήγε να σφραγίσει την μονάδα.

Έγινε άμεση κινητοποίηση των ασθενών και των οικογενειών τους, πήγαμε όλοι στην μονάδα προκειμένου να αποφύγουμε το κλείσιμο. Στείλαμε αμέσως επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Υγείας, περιμένοντας να βρεθεί άμεσα λύση γιατί αν αυτοί οι άνθρωποι αν δεν μπουν για αιμοκάθαρση σε δύο μέρες κινδυνεύει στην κυριολεξία η ζωή τους.

 Καταφέραμε και πήραμε μια παράταση 10 ημερών από σήμερα ώστε να βρεθεί μία λύση. Όπως καταλαβαίνετε μέσα σε 10 ημέρες δεν μπορεί να γίνει μεταστέγαση της μονάδας, υπάρχει όμως μονάδα αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας η οποία είναι έτοιμη για λειτουργία αλλά δεν υπάρχει Νεφρολόγος.

 Βέβαια τα κρεβάτια της μονάδας αυτής είναι λίγα αλλά ας λειτουργήσει και νομίζω με καλή θέληση (λειτουργία με 3 βάρδιες θα καλυφθούν οι ανάγκες για τους 18 ασθενείς) όλα θα πάνε καλά. Ζητάμε λοιπόν την βοήθεια σας ώστε να πιέσουμε το Υπουργείο Υγείας και την ΑΕΜΥ για να στείλουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα (γιατί η προθεσμία των 10 ημερών λήγει στις 9/12/2019) Νεφρολόγο προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα η μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.

Μιλάμε για 18 ανθρώπινες ψυχές που αν δεν γίνει κάτι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις οικογένειες τους και να εγκατασταθούν άλλοι στην Αθηνά και άλλοι στην Κρήτη που είναι τα πιο κοντινά μέρη για να κάνουν αιμοκάθαρση και μην νομίζεται επειδή ακούτε Σαντορίνη ότι είναι άνθρωποι με πολύ χρήμα, μεροκαματιάρηδες είναι οι περισσότεροι ή συνταξιούχοι που ένα κόστος ενοικίου θα τους δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα.

Σας ευχαριστούμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.