Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Έκκληση από τους νεφροπαθείς του νησιού: «Κεφαλονίτες συμπαρασταθείτε μας…» (video)

Κάλεσμα νεφροπαθών: «Ελάτε την Πέμπτη 2 Μαΐου στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς να ενώσουμε τις φωνές μας, μήπως και μας ακούσουν...»

Οι «νεφροπαθείς δεν είναι περιοδεύον θίασος να πηγαίνουν από εδώ και από εκεί για αιμοκάθαρση», «ένας νεφροπαθής αν μείνει μία μέρα χωρίς
αιμοκάθαρση θα πεθάνει». Η «κραυγή αγωνίας» ακούγεται μέσα από το Τμήμα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, από τους ίδιους τους ασθενείς.

 Αυτές οι κουβέντες από τους νεφροπαθείς, δείχνουν ξεκάθαρα την αγωνία στην οποία έχουν καθημερινά για το εαν θα καταφέρουν να κάνουν την απαραίτητη αιμοκάθαρση που θα τους δώσει κυριολεκτικά … παράταση ζωής! Εκεί και σήμερα η κα Ελένη Βοζίκη – Αγγελάτου.

 Ήταν αποφασισμένη να κρατήσει και σήμερα την αποχή της από το μηχάνημα αιμοκάθαρσης (απείχε από την αιμοκάθαρση της Μ. Τετάρτης), ωστόσο το πρωί αισθάνθηκε αδιαθεσία και οι γιατροί του τμήματος, την έβαλαν αμέσως στο μηχάνημα. Η κα Βοζίκη – Αγγελάτου, όπως και οι υπόλοιποι νεφροπαθείς ανεβαίνουν το δικό τους «Γολγοθά», όχι μόνο την Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε, αλλά μήνες και μήνες, χωρίς να βλέπουν να αλλάζει κάτι σε αυτή την κατάσταση! 

Δια στόματος της κας Βοζίκη – Αγγελάτου, κάνουν έκκληση προς όλους τους Κεφαλονίτες για συμπαράσταση. Και τους καλούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, έξω από το «δοκιμαζόμενο» τον τελευταίο καιρό Τμήμα Τεχνητού Νεφρού, την Πέμπτη 2 Μαΐου. Επιθυμούν να ενώσουν τις φωνές τους, μήπως και εισακουστούν στα επάνω στρώματα (Διοίκηση Νοσοκομείου, 6η ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας) και λάβει τέλος αυτή η ζοφερή κατάσταση που βιώνει το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς τον τελευταίο καιρό.

 Και δη το τμήμα Τεχνητού Νεφρού, που σύσσωμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έδωσε την παραίτησή του, διαμαρτυρόμενο για την υποστελέχωση και την ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ας τους βοηθήσουμε, ο καθένας από το πόστο του όσο μπορούμε… Είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό… μια αρρώστια δεν κάνει διακρίσεις, ούτε επιλογές για το που θα χτυπήσει… όπως λένε «η αρρώστια δεν είναι τεκμήριο κανενός» 



Γιώργος Χαλαβαζής Πηγή: www.inkefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.