Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Αερογέφυρα ζωής στο Νοσοκομείο Σερρών- Δωρεά οργάνων σε Γερμανία και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Στη μεγαλύτερη πράξη ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας, προχώρησε χθές μία οικογένεια από τις Σέρρες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infonews24, χθές το πρωί στήθηκε μία αερογέφυρα ζωής από τις Σέρρες προς τη Γερμανία, αλλά και στο
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και αρκετοί συνάνθρωποι θα μπορέσουν ξανά να χαμογελάσουν.
Ένας 51χρονος άνδρας νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Σερρών, κλινικά νεκρός, μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η οικογένεια του 51χρονου, μέσα στον πόνο τους για τον χαμό του δικού τους ανθρώπου, έλαβαν μια πολύ γενναία απόφαση. Να δωρίσουν τα όργανά του, κάνοντας έτσι το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στο συνάνθρωπό του.
Πληροφορίες του Infonews24 αναφέρουν ότι εξειδικευμένες ιατρικές ομάδες από τη Γερμανία και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, έφτασαν στο νοσοκομείο Σερρών, προκειμένου να παραλάβουν τα όργανα τους 51χρονου.
Οι πνεύμονες, οι νεφροί και οι κερατοειδείς, θα δώσουν ζωή σε ασθενείς, που περίμεναν να βρεθεί ο κατάλληλος δότης.
Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ήταν η πρώτη που χειρούργησε για τη λήψη των νεφρών και ακολούθησε η ομάδα από το Essen της Γερμανίας για τη λήψη των πνευμόνων και των κερατοειδών.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε, σε ένα κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά, με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σερρών να υποκλίνονται μπροστά στο μεγαλείο και τη δύναμη ψυχής, της οικογένειας του άτυχου 51χρονου.
Η ιδέα της δωρεάς οργάνων και ιστών αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης.
Εκείνο που προηγείται της μεταμόσχευσης είναι το ανθρώπινο μεγαλείο, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, κάποιος με μόνο του κίνητρο την αγάπη, τον αλτρουϊσμό και την γενναιοδωρία του, αποφασίζει, υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο, να γεφυρώσει την ζωή με το θάνατο. Αυτό σημαίνει στην πράξη η ιδέα της δωρεάς οργάνων, καταλήγει το Infonews24.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.