Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Τιμητική Βράβευση για την Κυστική Ίνωση : Δημήτρης Κοντοπίδης




Μια ξεχωριστή βραδιά για την κοινότητα της Κυστικής Ίνωσης στην Ελλάδα αποτέλεσε η τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2018, που πραγματοποιήθηκε στις
11 Σεπτεμβρίου. Την μεγαλύτερη διοργάνωση βραβείων στον χώρο της Υγείας με 88 βραβεία στην καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις πρακτικές που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενο έτους σε όλο το φάσμα της Υγείας.

Το πρώτο από τα 4 τιμητικά βραβεία που δόθηκαν σε προσωπικότητες των οποίων το έργο εμπνέει και δίνει όραμα για το μέλλον, ήταν στον επίτιμο πλέον Πρόεδρο μας Δημήτρη Κοντοπίδη. Βραβέυτηκε για την αξιοσημείωτη δράση του στη διεκδίκηση δικαιωμάτων των χρονίως πασχόντων & αναπήρων, στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση και στην ενδυνάμωση των ασθενών.

Από το 2012 που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, ο Δημήτρης Κοντοπίδης, ασθενής και ο ίδιος, έχει καταφέρει να αλλάξει το χάρτη της συγκεκριμένης νόσου στην χώρα μας με μια εξαιρετική επιτυχημένη στρατηγική στην διεκδίκηση δικαιωμάτων των ασθενών. Με τη δημιουργία της «Humane Social Enterprise» το 2016, μιας κοινωνικής επιχείρησης ενδυνάμωσης των ατόμων με αναπηρία, που συνδυάζει το design & την φροντίδα σχεδιάζοντας καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμα συστήματα, ο Δημήτρης Κοντοπίδης απέδειξε ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις είναι ικανά να όχι μόνο να εργαστούν ισότιμα, αλλά να καινοτομήσουν και να επιχειρήσουν.



Αναφερόμενος σε όσα έχει καταφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, σχετικά με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών, κατά την παραλαβή του βραβείου του, ο κ. Κοντοπίδης δήλωσε:
«Ένας από τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτές τις επιτυχίες είναι ότι είπαμε πολλά δύσκολα «Όχι». Κάναμε προτάσεις και δεν μείναμε μόνο στις καταγγελίες. Βγάλαμε τον ασθενή μπροστά, ως πρωταγωνιστή σπάζοντας την εσωστρέφεια στην πάθηση μας. Ανοίξαμε την νόσο προς όλη την επιστημονική κοινότητα και σπάσαμε κάποια μονοπώλια που την κρατούσαν εγκλωβισμένη. Εκπαιδεύσαμε και ενημερώσαμε τους ασθενείς για πολλά σημαντικά και δύσκολα θέματα συμμετέχοντας σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις της υγείας, όπως η πολιτική φαρμάκου, τα γενόσημα κλπ . Καταφέραμε και κάναμε πραγματικότητα διεκδικήσεις 30 ετών, μέσα σε μόλις μια πενταετία  μια χούφτα αποφασισμένων ασθενών και γονέων. Προσπαθήσαμε να μην είμαστε αρεστοί, αλλά να εκτελούμε το καθήκον μας ως εκπρόσωποι ασθενών. Είμαστε υπερήφανοι για αυτή την προσπάθεια και θα έχει συνέχεια όταν η επιτυχία δεν θα εξαρτάται από πρόσωπα, αλλά από ένα θεσμοθετημένο ενιαίο όργανο - μια ένωση όλων των ασθενών. Τέλος μεγάλη η τιμή που μου γίνεται από την οικογένεια του Health Daily που γνωρίζει όλες αυτές τις προσπάθειες από την πρώτη στιγμή».


Silver Award για την καμπάνια Breath Unlimited
που σχεδίασε και υλοποίησε η Humane με την υποστήριξη του Συλλόγου μας καθιερώνοντας πλέον την αποτελεσματικότητα ως βασικό κομμάτι μιας επιτυχημένης καμπάνιας.

Επίτιμος Πρόεδρος Δημήτρης Κοντοπίδης, Πρόεδρος Άννα Σπίνου, Γ.Γραμματέας Βασίλης Παληός

Είμαστε 2πλα περήφανοι που οι προσπάθειες μας αναγνωρίζονται σε τέτοιο βαθμό. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το ίδιο αποτελεσματικά να συνεχίζουμε το έργο μας υποστηρίζοντας τον ασθενή με Κυστική Ίνωση, σαν μια οικογένεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.