Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, η Kλινική «ΡΕΑ» κι ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» σε συνεργασία με τον
Δήμο Πειραιά, πραγματοποιούν καμπάνια ενημέρωσης στην πόλη, με περίπτερο στη συμβολή των οδών Σωτήρος και Καραΐσκου, για την εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
Η έναρξη της καμπάνιας: «Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή – Γίνε κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών!», έγινε χθες και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.
Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο γίνεται ενημέρωση, εγγραφή εθελοντών δοτών καθώς και παροχή σιέλου ως δείγμα.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του επεσήμανε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για τον Δήμο Πειραιά να «φιλοξενεί» επί τρεις ημέρες στην πόλη μας περίπτερο Ενημέρωσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και της Κλινικής «Ρέα». Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική «σύμπραξη» αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, καθώς έχει στόχο την ενημέρωση για τη δωρεά μυελού οστών και την ανεύρεση νέων δοτών.

 Ως δότης μυελού οστών, είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα που άπτονται αυτής της προσφοράς, η οποία είναι ανεκτίμητης αξίας, καθώς με τη δωρεά μυελού οστών, δίνουμε ελπίδα, ζωή, χαμόγελο σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αυτής της προσφοράς. Μάλιστα με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και την Πρόεδρο κυρία Μαριάννα B. Βαρδινογιάννη, έχουμε μια παραγωγική και αγαστή συνεργασία κι όταν χρειάστηκε, όπως στο ζήτημα του προσφυγικού στο λιμάνι ήταν διπλά μας, όπως δίπλα στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είμαστε κι εμείς ως Δήμος. 
Κι αυτό γιατί το έργο που επιτελεί ο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και η κυρία Βαρδινογιάννη είναι γνωστό, σπουδαίο και συγκινητικό. Επίσης η Κλινική Ρέα είναι μια από τις σημαντικότερες δομές υγείας της χώρας, η οποία με πρωτοβουλία του ιατρού, δημοτικού συμβούλου και συνεργάτη μου κ. Τζεφεράκου, υλοποιεί αυτή τη σημαντική δράση στην πόλη μας. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην «αγκαλιάσουμε» από την πρώτη στιγμή αυτή την πρωτοβουλία. 

Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να επισκεφθεί το περίπτερο Ενημέρωσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και να ενημερωθεί για τη δωρεά μυελού οστών. Ως Δημοτική Αρχή, η υποστήριξή μας σε ενέργειες που βοηθούν συνανθρώπους μας είναι και θα συνεχίσει να είναι διαρκής».
Ο Αντιδήμαρχος Πληροφορικής, Διεύθυνσης Επικοινωνίας Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης, σε δήλωσή του, χαρακτήρισε πολύ σημαντική 
την προσπάθεια της Κλινικής «ΡΕΑ» μαζί με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» να δημιουργήσουν το κέντρο λήψης δειγμάτων για εθελοντές δότες του μυελού των οστών. 

Στόχος - όπως είπε – αυτής της προσπάθειας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους εθελοντές δότες του μυελού των οστών για παιδιά και ενήλικες που έχουν σοβαρά νοσήματα.

«Όσον αφορά στη Δημοτική Αρχή θα είμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιου είδους προσπάθειες που είναι πραγματικά πολύ σημαντικές και γι αυτό είμαστε εδώ σήμερα, να ενισχύσουμε αυτήν την προσπάθεια, η οποία δεν σταματάει βεβαίως εδώ. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε», τόνισε ο κ. Βεντούρης.
Ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας – Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, σε δήλωσή του σημείωσε πόσο σημαντική είναι αυτή η ενέργεια που γίνεται από την Κλινική «ΡΕΑ» και τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και ότι όλοι πρέπει να ενημερωθούμε για να είμαστε εθελοντές δότες του μυελού των οστών. 
Είναι πολύ σημαντικό –είπε - καθώς με μια πολύ απλή κίνηση μπορούμε να σώσουμε συνανθρώπους μας από διάφορες ασθένειες, τις οποίες υπάρχει πλέον ο τρόπος να αντιμετωπίσουμε.
 Ο κ. Αργουδέλης επεσήμανε ότι στον Δήμο Πειραιά γίνεται μια σημαντική ενέργεια προκειμένου να ενισχυθεί η καμπάνια και να ενημερωθούν οι δημότες για το τι μπορούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν μέσω αυτής της διαδικασίας.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι : «Όταν συνεργαζόμαστε μόνο καλά πράγματα πετυχαίνουμε» και συνεχάρη για την πρωτοβουλία την Κλινική «ΡΕΑ», καθώς και τον Ολυμπιακό που συμμετέχει πάντα σε τέτοιες δράσεις.
 «Κι εμείς ως Δήμος Πειραιά επικροτούμε πάντα τέτοιου είδους πρωτοβουλίες», υπογράμμισε η κα Αντωνάκου. Γνωστοποίησε ότι η ίδια είναι αρκετά χρόνια δότρια μυελού των οστών, σε μια πρωτοβουλία που είχε πάρει ως Ολυμπιονίκης.

 Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. ανέφερε ότι για να γίνει πιο ενεργό μέλος, αφορμή στάθηκε όταν μια φίλη της, 23 ετών, νόσησε από μια σπάνια πάθηση, έκανε 6 χρόνια να βρει δότη και τελικά βρήκε στη Γερμανία. «Μπορούμε να σώσουμε ζωές με ένα απλό δείγμα σάλιου. Οπότε όλοι πρέπει, όχι μόνο να επικροτούμε αυτές τις προσπάθειες, αλλά και να ενεργούμε», κατέληξε η κα Αντωνάκου.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος (γιατρός στην κλινική «ΡΕΑ»)ανέφερε ότι η 15η του Σεπτέμβρη είναι αφιερωμένη στους εθελοντές δότες μυελού των οστών, επισημαίνοντας ότι εθελοντής δότης μυελού των οστών είναι μία πάρα πολύ σημαντική κοινωνική προσφορά, αφενός διότι σώζει ζωές αφετέρου διότι δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εκφράσουν την κοινωνική τους υποστήριξη. 

Το «ΡΕΑ» - είπε -έχει συνεργαστεί με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Την τελευταία πενταετία αποτελεί τον εκπρόσωπό του στα νότια προάστια και ένα από τα τρία νοσοκομεία στα οποία γίνεται η λήψη δειγμάτων για εθελοντές δότες μυελού των οστών και έχει συγκεντρώσει τεράστιο αριθμό. 

Ο κ. Τζεφεράκος τόνισε ότι στο πλαίσιο της προώθησης του θεσμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, καλούνται να συμμετέχουν και άνθρωποι «VIP», οι οποίοι με την παρουσία τους και με τη συμμετοχή τους δίνουν την τόνωση και βοηθούν στην προώθηση αυτής της ιδέας, ώστε να έχουν χρησιμοποιηθεί δότες μυελού των οστών Έλληνες σε όλον τον κόσμο. 
«Αυτή τη στιγμή έχουν σωθεί ζωές από τους Έλληνες δότες μυελού των οστών, όπως κι εμείς στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε μυελό των οστών από δότες του παγκόσμιου οργανισμού δοτών μυελού των οστών. Είναι πολύ σημαντικό αυτό», πρόσθεσε.
 Στο πλαίσιο αυτής της κοινωνικής υποστήριξης- όπως είπε - το «ΡΕΑ» ως τμήμα, ως κέντρο σε συνεργασία με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έκανε την κίνηση αυτή για τρεις ημέρες, σε τέσσερις δήμους: Άλιμο, Νέο Φάληρο, Πειραιά και Περιστέρι. 

Αναφερόμενος στον Ολυμπιακό τόνισε ότι «ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι χρόνια υποστηρικτές της ιδέας που έχει το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», είναι εθελοντές δότες μυελού των οστών και γι’ αυτό τους προσκαλέσαμε και ελπίζουμε να έρθουν να μας συμπαρασταθούν».
Η κα Αγγελική Ράπτη από το τμήμα μάρκετινγκ της Κλινικής «ΡΕΑ», τόνισε ότι η κλινική στηρίζει πάρα πολύ τον εθελοντισμό και θέλει να βοηθήσει το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Αναφερόμενη στη διαδικασία λήψης σιελού ως δείγμα, είπε ότι είναι μια εντελώς ανώδυνη διαδικασία που κρατάει μόλις λίγα λεπτά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο ενημέρωσης επισκέφθηκαν και οι παίκτες του Ολυμπιακού κ.κ. Βασίλης Τοροσίδης, Ανδρέας Γιαννιώτης και Γιάννης Μασούρας, οι οποίοι έγιναν δότες μυελού των οστών.
Το ωράριο λειτουργίας του περίπτερου είναι :
Σάββατο 12:00 - 22:00
Κυριακή 11:00 -20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.