Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Μεγαλείο ψυχής! 12χρονος ζει με το νεφρό που δώρισε ο δάσκαλός του

Στον δάσκαλό του ο 12χρονος Κάντεν Κέμπκε (φωτό δεξιά) δεν οφείλει μόνο το «ευ ζην», όπως έλεγε ο Μέγας Αλέξανδρος, αλλά και τη
ζωή του, καθώς του δώρισε το νεφρό του, βγάζοντάς τον από τον εφιάλτη της νεφρικής ανεπάρκειας.
Ο δάσκαλος Γουίλιαμ Γουίλκινσον (φωτό αριστερά), μάλιστα, πήρε την πρωτοβουλία χωρίς να το γνωρίζει η οικογένεια του μαθητή, σκεπτόμενος τον δικό του γιο που γλίτωσε τελευταία στιγμή από την ίδια πάθηση όταν ήταν μικρός. Ο μαθητής της ΣΤ' δημοτικού του αμερικανικού Grace Christian Academy στο Πάουντερ Σπρινγκς της Τζόρτζια διαγνώστηκε με νεφρική ανεπάρκεια στα δύο χρόνια του και στα πέντε του έκανε την πρώτη μεταμόσχευση νεφρού.
Δότης ήταν ο πατέρας του, όμως ο οργανισμός του παιδιού απέρριψε το μόσχευμα ύστερα από μόλις πέντε ημέρες. Από τότε ο Κέμπκε υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, διαδικασία που ύστερα από 10 χρόνια επιβάρυνε επικίνδυνα την υγεία του. Επρεπε να βρεθεί άμεσα νέο μόσχευμα, αλλιώς θα κινδύνευε η ζωή του, όμως ήταν δύσκολο να βρεθεί συμβατός δότης.
Τον Μάιο οι γιατροί ανακοίνωσαν στην οικογένεια ότι βρέθηκε δότης, αλλά δεν μπορούσαν να τους αποκαλύψουν την ταυτότητά του. Μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, τον Ιούνιο, ο 44χρονος δάσκαλος του Κέμπκε, Γουίλκινσον, τους εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν εκείνος που θα δώριζε το νεφρό του. Η μεταμόσχευση έγινε με επιτυχία την Τρίτη και οι δύο ασθενείς αναρρώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.