Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, Η «ΝΕΦΡΟΞΕΝΙΑ» ΠΑΕΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Με υπερταχείς ρυθμούς αναπτύσσεται το δίκτυο των Μονάδων Χρόνιας Αιμοκάθαρσης που δημιουργεί ο Παντελής Κατσιφαράκης. Συμβολή και στον τουρισμό.

Η επιτυχημένη λειτουργία των δύο Μονάδων Χρόνιας Αιμοκάθαρσης της «Νεφροξένια Α.Ε.» στη Γερακινή Χαλκιδικής και στα Χανιά Κρήτης, οδηγεί τον ιδρυτή, ιδιοκτήτη και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Παντελή Κατσιφαράκη, στην υλοποίηση δύο ακόμη Μ.X.A., στην
Κέρκυρα και τα Ιωάννινα, σε περιοχές με πολύ μεγάλη ανάγκη για την προσφορά υψηλής ποιότητας θεραπειών, σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια.

«Μετά την εξαιρετική αποδοχή που έχουν οι μονάδες της «Νεφροξένια», τόσο στα Χανιά, όσο και στη Χαλκιδική, από μόνιμους ασθενείς αλλά και από φιλοξενούμενους, ξένους και Έλληνες τουρίστες, η εταιρεία προχωράει στη δημιουργία μίας ακόμη μονάδας στην Κέρκυρα, η οποία μάλιστα πρόκειται να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο, ενώ στις αρχές του 2019 θα τεθεί σε λειτουργία και η μονάδα των Ιωαννίνων», δήλωσε στη Voria.gr o κ. Κατσιφαράκης.

Σε αυτές τις τέσσερις μονάδες της «Νεφροξένια» οι επενδύσεις θα ανέλθουν συνολικά στο ποσό των 10 εκατ. ευρώ.

Όπως αποδεικνύεται από τα απολογιστικά στοιχεία του πρώτου χρόνου λειτουργίας της Μ.Χ.Α στη Γερακινή, η «Νεφροξένια» κατόρθωσε να απαντήσει με επιτυχία στις θεραπευτικές ανάγκες των αιμοκαθαιρόμενων νεφροπαθών της Χαλκιδικής, αλλά και των ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια, ξένων τουριστών αλλά και Ελλήνων, που θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους στη Χαλκιδική.

Τα στοιχεία

Η Μονάδα της Γερακινής που διαθέτει 30 θέσεις αιμοκάθαρσης, δέχθηκε πέρυσι, στις 3 Ιουλίου, τον πρώτο της ασθενή και το 2017 είχε τρεις μόνιμους ασθενείς και 90 φιλοξενούμενους. Το 2018 οι μόνιμοι ασθενείς υπερδεκαπλασιάστηκαν και σήμερα είναι 35, ενώ οι φιλοξενούμενοι έως σήμερα είναι 140. Την αύξηση στον αριθμό των μόνιμων  ασθενών ο κ. Κατσιφαράκης αποδίδει αφενός στην αδυναμία του νοσοκομείου Πολυγύρου να εξυπηρετήσει το σύνολο των αιμοκαθαιρόμενων νεφροπαθών του νομού και, αφετέρου, στο υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται πλέον κοντά στο τόπο κατοικίας των ασθενών.

Σημειώνεται ότι στη Χαλκιδική, 204 κάτοικοι είναι καταγεγραμμένοι ως ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου. Από αυτούς το νοσοκομείο εξυπηρετεί 55 άτομα, ενώ ορισμένοι, λίγοι, κάνουν τις συχνές θεραπείες τους σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιποι, εξαιρουμένων κάποιων που έχουν μεταμοσχευτεί, εξυπηρετούνται από ιδιωτικές Μ.Χ.Α.

Σε ό,τι αφορά τους φιλοξενούμενους ασθενείς, πληροφορούνται την ύπαρξη της Νεφροξένιας Χαλκιδικής από το Διαδίκτυο και γνωρίζουν τα πρωτόκολλα που εφαρμόζει στη λειτουργία της. Έτσι, φέτος, πολλοί Άγγλοι, Γερμανοί, αρκετοί Ρουμάνοι και Σέρβοι, όπως επίσης ασθενείς από την Αυστραλία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία και τη Ρωσία, αλλά και από τη Νεοζηλανδία και την Αμερική, κάνουν τις θεραπείες τους στη Μ.Χ.Α. της Γερακινής απολαμβάνοντας παράλληλα και τις διακοπές τους.

Η Νεφροξένεια Χαλκιδικής, με τις υποδομές και το προσωπικό που διαθέτει μπορεί να εξυπηρετεί ως και 240 ασθενείς.

Ένα χρόνο πριν τη Μ.Α.Χ. της Χαλκιδικής, τον Ιανουάριο του 2016, είχε τεθεί σε λειτουργία στα Χανιά η πρώτη Νεφροξένια. Η Νεφροξένια Χανίων έχει 85 μόνιμους ασθενείς και 130 φιλοξενούμενους από διάφορα μέρη της Ελλάδας και από το εξωτερικό.  

Η «Νεφροξένια», παρέχει πλήρη κάλυψη στους ασθενείς και αυτός είναι ο λόγος της ταχείας ανάπτυξής της. Δημιουργεί μονάδες σε πόλεις που τα νοσοκομεία δεν επαρκούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των αιμοκαθαιρόμενων νεφροπαθών, εισάγοντας συστήματα οργάνωσης και λειτουργίας που τη διαφοροποιούν από τις άλλες ιδιωτικές Μ.Χ.Α., όπως τόνισε ο κ. Κατσιφαράκης.

«Yπάρχουν πολλά στοιχεία που διαφοροποιούν τη «Νεφροξένια» από άλλες Μ.Χ.Α. Όλη μας η λειτουργία ακολουθεί αυστηρό πρωτόκολλο, το σύστημα ISO 9001 / EN 15224 (Quality in Healthcare services). Οι υποδομές μας και τα μηχανήματά μας είναι ολοκαίνουργα και τελευταίας τεχνολογίας (σ.σ Fresenius® 5008s HDF CorDiax® μηχανήματα αιμοκάθαρσης με τα αντίστοιχα φίλτρα). Η επεξεργασία του νερού γίνεται με αντίστροφη όσμωση για άρτιο από υγιεινομική άποψη νερό», λέει ο κ. Κατσιφαράκης και συμπληρώνει:

«Πέραν αυτών, η Μ.Χ.Α. υποστηρίζεται από τρεις γιατρούς και 12 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό όλο το χρόνο. Στην αίθουσα αιμοκαθάρσεων υπάρχουν πάντοτε δύο γιατροί ενώ η «Νεφροξένια» συνεργάζεται μόνιμα με καρδιολόγους, διαγνωστικά κέντρα για τις εξετάσεις των ασθενών αλλά και με αγγειοχειρουργούς που κάνουν την επέμβαση αγγειακής πρόσβασης με την τοποθέτηση φίστουλας και επίσης παρακολουθούν τη λειτουργία της. Οι υπηρεσίες των συνεργαζόμενων γιατρών δεν χρεώνονται επιπλέον στους ασθενείς, τους οποίους όταν υπάρχει οικονομική ανάγκη εξυπηρετούμε στην μετακίνησή τους προς και από τη Μονάδα»(εδώ )

Οι νέες μονάδες

Η «Νεφροξένια Α.Ε.» σε τούτη τη φάση ετοιμάζει την επόμενη Μ.Χ.Α. που θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο στην Κέρκυρα. Πρόκειται για μία υπερσύγχρονη μονάδα 24 θέσεων αιμοκάθαρσης, που δημιουργείται με σκοπό να ανακουφίσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου ανεπάρκειας, επειδή το νοσοκομείο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 80-85 άτομα, όταν θα έπρεπε να εξυπηρετεί τουλάχιστον 130.

«Υπάρχουν περιπτώσεις Κερκυραίων νεφροπαθών που έχουν αναγκασθεί να μετακομίσουν, να αφήσουν το νησί, για να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε μονάδα τεχνητού νεφρού. Πέραν αυτών φυσικά, είναι και οι χιλιάδες τουριστών που θα ήθελαν να επισκεφθούν την Κέρκυρα αλλά δεν το κάνουν ακριβώς επειδή δεν μπορούν να έχουν τις ιατρικές υπηρεσίες που χρειάζονται», είπε ο κ. Κατσιφαράκης προσθέτοντας:

«Βάσει της ίδιας συλλογιστικής αποφασίσθηκε η δημιουργία Μ.Χ.Α. στα Ιωάννινα, της πρώτης μάλιστα ιδιωτικής στην Περιφέρεια Ηπείρου. Έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση μίσθωσης κτιρίου 1.500 τ.μ. στη Λεωφόρο Ανατολής, σε περιοχή που με εύκολη οδική πρόσβαση από κατοίκους των όμορων νομών και έγιναν και οι διαδικασίες επιστημονικής διασύνδεσης με τα δύο νοσοκομεία της περιοχής. Η Μονάδα των Ιωαννίνων θα λειτουργήσει στις αρχές του 2019».

Ο κ. Κατσιφαράκης επισήμανε το πόσο σημαντική είναι η λειτουργία των Μονάδων Χρόνιας Αιμοκάθαρσης για τις δεκάδες χιλιάδες των αιμοκαθαιρόμενων νεφροπαθών που επιθυμούν να ταξιδέψουν και να μη μένουν εξ΄ανάγκης περιορισμένοι στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

«Οι μονάδες αυτές, προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες και συμβάλλουν για να αναπτυχθεί στην Ελλάδα ο τουρισμός υγείας. Άλλωστε, από τις νέες αυτές μονάδες μπορούν να επωφεληθούν, με δωρεάν υπηρεσίες, όλοι οι ασφαλισμένοι σε Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελπίζουμε, μετά τις συζητήσεις που διεξάγονται με τις διοικήσεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, να αποκτήσουν πρόσβαση στις ιδιωτικές Μ.Χ.Α. και οι ανασφάλιστοι», κατέληξε.





Πηγή: http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.