Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη -Κλειστά σχολεία και προβλήματα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο [εικόνες]

Προβλήματα έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η διακοπή υδροδότησης λόγω σοβαρής βλάβης σε κεντρικό αγωγό της πόλης.
Σε νέα ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ σημειώνει πως το κέντρο της συμπρωτεύουσας θα μείνει χωρίς νερό από τις 22:00 της Πέμπτης έως και τις
06:00 το πρωί της Παρασκευής.
«Σε σχέση με την εξέλιξη της μεγάλης βλάβης στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, ενημερώνουμε ότι από τις 22:00 απόψε μέχρι τις 6:00 το πρωί της 30ής Μαρτίου θα κοπεί το νερό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Βαρδάρι, Εγνατία και κάτω μέχρι Εθνικής Αμύνης), προκειμένου να ενισχυθεί σταδιακά η περιοχή που περικλείεται μεταξύ Εγνατίας - Εθν. Αμύνης, Αγ. Δημητρίου - Λαγκαδά, όπως και οι Σαράντα Εκκλησιές, η Τριανδρία και μέρος της Άνω Τούμπας, οι οποίες παρουσιάζουν σοβαρότερο πρόβλημα», αναφέρει.
Κλειστά τα σχολεία
Ο δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά όσα σχολεία δεν έχουν υδροδοτηθεί σήμερα, λόγω της βλάβης.
«Λόγω των προβλημάτων υδροδότησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, θα παραμείνουν κλειστά όσα σχολεία δεν έχουν υδροδοτηθεί έως σήμερα Πέμπτη 29 Μάρτιο» σημειώνει ο δήμος.
Σταματούν οι μικροβιολογικές εξετάσεις στο Ιπποκράτειο
Σχεδόν χωρίς νερό έχει μείνει το νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Από τον τρίτο όροφο και πάνω οι βρύσες δεν έχουν νερό, ενώ στους υπόλοιπους έχουν χαμηλή πίεση.
Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Παπαχριστοπούλου γνωστοποίησε πως θα σταματήσουν οι μικροβιολογικές εξετάσεις.
Προς το παρόν τα χειρουργεία γίνονται κανονικά, ενώ δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στη μονάδα τεχνητού νεφρού, καθώς έχει τις δικές της δεξαμενές.
Η διοίκηση του Ιπποκράτειου έχει ζητήσει από την ΥΠΕ και την ΕΥΑΘ να υδροδοτηθεί κατά προτεραιότητα το νοσοκομείο. 
Τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα από την διακοπή νερού.
Σπεύδουν να αγοράσουν μπουκάλια νερό οι Θεσσαλονικείς
Οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας λόγω της διακοπής σπεύδουν να προμηθευτούν μπουκάλια νερό. Οι φωτογραφίες από το seleo είναι χαρακτηριστικές.
Με πληροφορίες seleo
Φωτογραφίες: seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.