Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

"Κόλλησε" πάλι η μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

«Το θέμα μεταστέγασης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού σε κατάλληλο χώρο εντός του Νοσοκομείου, παραμένει άλυτο παρά τις μεγάλες προσπάθειες του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε να χρησιμοποιηθεί κάθε πρόσφορο μέσον για την
βελτίωση των συνθηκών μας ελπίζοντας σε ανάλογη ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς», έγραφε πριν ένα μήνα η πρώτη ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Νεφροπαθών Λασιθίου που ανέλαβε την σκυτάλη από την ιδιαίτερα δυναμική προηγούμενη διοίκηση.
Ωστόσο, πριν συμπληρωθεί ένας μήνας θητείας, δέχθηκε ένα καίριο πλήγμα: Την απώλεια του νεοεκλεγέντα προέδρου Νίκου Λαθουράκη, ο οποίος έφυγε από ανακοπή κατά την ώρα της αιμοκάθαρσης πριν προλάβει να διεκδικήσει το αυτονόητο που συνεχίζει να παραμένει ζητούμενο. Την μεταφορά της Μονάδας στο φυσικό της χώρο.
«Δεν ξέρουμε αν καταφέρναμε να τον σώσουμε. Ήρθαν από το Νοσοκομείο αναισθησιολόγος και καρδιολόγος, κάναμε προσπάθειες αλλά δεν καταφέραμε να τον κρατήσουμε στην ζωή», εξηγεί, εμφανώς προβληματισμένος ο Διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Αγίου Νικολάου Γιώργος Μαυρικάκης.
Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα πως ο μεσήλικας άνδρας που πέθανε από ανακοπή θα μπορούσε να σωθεί, όμως, το ερώτημα «θα προλάβαιναν αν ήμασταν στο Νοσοκομείο;» θα μείνει αναπάντητο πρωτίστως για τους νεφροπαθείς και θα πλανάται μέχρι να υλοποιηθεί το έργο της μεταφοράς της Μονάδας στο φυσικό της χώρο.
«Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς, ήταν πορεία χωρίς επιστροφή. Αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η ανάγκη μεταφοράς. Έχουμε ένα ακόμα περιστατικό που πιστοποιεί ότι η παραμονή της Μονάδας εκτός Νοσοκομείου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους», σημειώνει ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών και πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας Νίκος Χριστοφακάκης.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι η μεγάλη καθυστέρηση που καταγράφεται στην υλοποίηση του έργου στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για να γίνει η μετεγκατάσταση της Μονάδας. Είναι ένα έργο που έπρεπε να έχει προχωρήσει πριν αρκετό καιρό, αλλά καθυστερεί ακόμα και παραμένει άγνωστος ο χρόνος της υλοποίησής του.

Πηγή

anatolh.comcom

http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.