Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ηλίας Λουρίδας: "Έφυγε" προσφέροντας ζωή

«Δώρα ζωής» σε δυο συνανθρώπους μας χάρισε με τον θάνατό του ο 47 χρονος Ηλίας Λουρίδας που τις τελευταίες ημέρες έδινε μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου του Ρίου.

Τα αδέλφια του άτυχου Ηλία μέσα στον μεγάλο πόνο τους και αφού είχε διαπιστωθεί από τους γιατρούς πως οι ελπίδες εξανεμίστηκαν, καθώς ο 47χρονος ήταν κλινικά νεκρός, έλαβαν τη γενναία απόφαση , να δωρίσουν τους
δυο νεφρούς του.

Η οικογένεια του Ηλία προχώρησε σε αυτή την δύσκολη απόφαση, η επέμβαση αφαίρεσης των νεφρών πραγματοποιήθηκε και προωθήθηκαν τα μοσχεύματα στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.
Το τελευταίο αντίο στο αδικοχαμένο Ηλία, συγγενείς και φίλοι, το είπαν χθες το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Γεωργίου στο Πράσινο.
Η ανακοίνωση του ΠΠΝΠ για την μεταμόσχευση οργάνων
Στις 06/11/2017, πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝΠ λήψη οργάνων (καρδιά, νεφροί, ήπαρ) από ασθενή 47 ετών ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ και κατέληξε από κρανιοεγγεφαλική κάκωση, μετά από κατάλληλη προετοιμασία του δότη από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας" σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου.
Το συντονισμό και την όλη προετοιμασία του δότη είχε η κ. Φωτεινή Φλίγκου Διευθύντρια Κλινικής Αναισθησιολογίας και Εντατικής θεραπείας σε συνεργασία με τους Ιατρούς της ΜΕΘ κ. Βασίλειο Καραμούζο εξειδικευμένο ΜΕΘ και τον χειρουργό κ. Στυλιανό Γερμανό. Αναισθησιολογικά, η κάλυψη έγινε από την κ. Ελευθερία Παντελή Αναισθησιολόγο Ιατρό.
Για τον σκοπό αυτό μετακινήθηκαν στο ΠΓΝΠ ομάδες Ιατρών από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και το Ωνάσειο.
Τελικά τα όργανα που κρίθηκαν κατάλληλα προς μεταμόσχευση ήταν οι 2 νεφροί οι οποίοι διατέθηκαν στον ΕΟΜ.
Η Διοίκηση του ΠΓΝΠ ευχαριστεί  την οικογένεια του εκλιπόντος που υπερβαίνοντας τον πόνο, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα. Επιπλέον, ευχαριστεί το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

https://www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.