Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Η ελπίδα γίνεται πραγματικότητα για περισσότερους ασθενείς με Κυστική Ίνωση!


‘’Η ελπίδα όπως φαίνεται γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα. Το ‘’τρένο’’ που μεταφέρει τις καινοτόμες θεραπείες, έρχεται για όλο και περισσότερους. Είναι πράγματι θεαματικά τα αποτελέσματα από κλινικές μελέτες σχετικά με νέο συνδυασμό φαρμάκων που αφορούν πλέον μεγάλο εύρος ετεροζυγωτών ασθενών F508del  με Κυστική Ίνωση! Οι προσπάθειές μας πλέον στην Ελλάδα είναι να    
συμπεριληφθούν και δικοί μας ασθενείς στις κλινικές μελέτες της επόμενης φάσης, που όπως όλα δείχνουν έχουν μεγάλη βελτίωση και στην αναπνευστική λειτουργία. Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά η συνέχιση της αδιάκοπτης πρόσβασης στα σχήματα orkambi &kalydekoτης ίδιας εταιρείας για τους  100 περίπου ασθενών μας,   όπου και  θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ακατάπαυστα!’’

Δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης Δημήτρης Κοντοπίδης με ενθουσιασμό και με νόημα καθώς έχει ήδη παρατηρηθεί καθυστέρηση στην επάρκεια των  προμηθειών σε αυτά που ήδη κυκλοφορούν και αποζημιώνονται στην χώρα μας.
 

Πιο συγκεκριμένα Η Vertex ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα από κλινικές μελέτες Φάσης 1 και 2 για τρία διαφορετικά συνδυαστικά, τριπλά φαρμακευτικά σχήματα για ασθενείς με κυστική ίνωση, οι οποίοι εμφανίζουν μια μετάλλαξη F508del και μία μετάλλαξη ελάχιστης λειτουργίας (F508del/Min)

Η εταιρεία Vertex ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα από μια μελέτη φάσης 2, όπου τα στοιχεία έδειξαν μέσες, απόλυτες βελτιώσεις του ppFEV
1 κατά 9,7 και 12,0 τοις εκατό για τα νέα σχήματα VX-152 και VX-440 αντίστοιχα, σε τριπλό συνδυασμό με τα tezacaftor και ivacaftor, σε ασθενείς με μεταλλάξεις F508del/Min. 
Τα αρχικά δεδομένα από μια αντίστοιχη μελέτη Φάσης 1 έδειξαν απόλυτη βελτίωση του ppFEV1 κατά 9,6% για τον τριπλό συνδυασμό με VX-659 σε ασθενείς με μεταλλάξεις F508del/Min.
Τα αρχικά δεδομένα από τη μελέτη Φάσης 2 έδειξαν επίσης απόλυτη βελτίωση του ppFEV1 κατά 7.3 και 9.5 τοις εκατό, όταν τα VX-152 ή VX-440 προστέθηκαν στα σχήματα ασθενών με δύο αντίγραφα της μετάλλαξης F508del (F508del/F508del), οι οποίοι λάμβαναν ήδη tezacaftor και ivacaftor.
Και τα 3 τριπλά συνδυαστικά σχήματα έγιναν γενικώς καλά αποδεκτά από τους ασθενείς κατά τη διάρκεια των μελετών.
Πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία που υποδεικνύουν το ενδεχόμενο θεραπείας της υποκείμενης αιτίας της Κυστικής Ίνωσης σε άτομα με μεταλλάξεις F508del/Min, μια βαριά και δύσκολη ως προς την αντιμετώπιση μορφή της πάθησης.

Το Δελτιο τύπου της εταιρείας θα το βρείτε εδώ!


  http://www.cysticfibrosis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.