Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Δέσμευση για μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα και στα αναλώσιμα σε πάσχοντες με καρδιακή ανεπάρκεια

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απήντησε θετικά σήμερα στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ριζούλη με θέμα «Συμπλήρωση της ΚΥΑ για μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα και στα αναλώσιμα στους πάσχοντες με καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου και ποσοστό αναπηρίας ίσου ή άνω του
80%». Συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης απήντησε ότι το Υπουργείο βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ, όπου αλλάζει η λογική που επικρατούσε που ήταν ασθένεια και τόσα δίνω στον ασθενή, στην λογική ασθένεια και δίνω ό,τι δικαιούται ο ασθενής.
"Για όσους έχουν σοβαρό πρόβλημα με την μυοκαρδιοπάθεια στους οποίους έχουν εμφυτευθεί συσκευές υποβοήθησης αριστεράς κοιλίας ή κάποιες άλλες τεχνικές, σκεφτόμαστε σαφώς να μην πληρώνουν τα αναλώσιμα και ό,τι άλλο τους χρειάζεται ρυθμίζοντας την επέκταση των δικαιωμάτων και στην σχετική ΚΥΑ.
Για όσους έχουν πάνω από 80% αναπηρία, ισχύει για κάποιους μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα, και θα συμπληρωθούν οι κατάλογοι με βάση τις εγγυήσεις τις οποίες θα δεχθούμε.
Πάντως, η προσπάθειά μας είναι όλοι οι πραγματικά χρόνιοι και βαριά άρρωστοι, σαν ένα μέτρο κοινωνικού αντισταθμίσματος και όλου αυτού που τραβάει ο πληθυσμός αυτήν την περίοδο, να μπορούν να έχουν όσο το δυνατόν χαμηλότερη συμμετοχή", ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.