Σελίδες

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Στ. Γκίκας: Όλα βαίνουν καλώς στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κατά τον κ. Πολάκη

Η απάντηση του αν. Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη για τα προβλήματα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, μετά από καταγγελίες των νεφροπαθών της Κέρκυρας, προκάλεσε την αντίδραση του Στ. Γκίκα.


Η απάντηση στην ερώτηση που κατετέθη στην Βουλή, με
πρωτοβουλία του πρ. Βουλευτή Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανου Γκίκα, για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Κέρκυρας, έγινε γνωστή. Αφορμή για την Ερώτηση στάθηκαν οι επίσημες καταγγελίες του Συλλόγου Νεφροπαθών Κέρκυρας, για την κατάσταση που επικρατούσε προ ολίγων εβδομάδων στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου μας.
«Ο κ. Πολάκης, ωραιοποιεί μια πολύ σοβαρή κατάσταση, ενώ εξυμνεί με υπέρμετρο τρόπο  την σημερινή Διοίκηση που ανέλαβε σχετικά πρόσφατα – και που προσωπικά δεν έχω αμφιβολία ότι προσπαθεί – αλλά δεν μπορεί όλα να έγιναν τέλεια τους τελευταίους 6 μήνες…» σχολιάζει ο πρ. βουλευτής Στέφανος Γκίκας και συνεχίζει:
«Στην απάντηση του κ. Πολάκη η οποία βρίθει  συντακτικών και ορθογραφικών λαθών, διακρίνεις ειρωνική και αλαζονική  διάθεση, ενώ «κατηγορεί» ουσιαστικά τις προηγούμενες Διοικήσεις, ότι από το 2010 δεν έχουν προκηρύξει θέση Μονίμου Νεφρολόγου, αν και η αλήθεια είναι ότι προηγούμενοι Διοικητές με σειρά εγγράφων προς το Υπουργείο, ζητούσαν την προκήρυξη των θέσεων ιδίως μετά τον Δεκέμβριο του 2014 που η έλλειψη ιατρών έγινε κρίσιμη. Μάλιστα το Υπουργείο – όπως μου έγινε γνωστό – προκήρυξε 3 φορές θέση Μονίμου Νεφρολόγου, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον (άγονος διαγωνισμός).
Ο κ. Πολάκης, αποκρούει τις καταγγελίες του Συλλόγου Νεφροπαθών Κέρκυρας και μας ενημερώνει ότι οι ασθενείς «σε καμία περίπτωση δεν βιώνουν εξευτελιστικές καταστάσεις» και ότι η νέα Διοίκηση «έχει αντιστρέψει τις καταστάσεις που οι ασθενείς βίωναν επί χρόνια….».
Αυτό το αφήνω στην κρίση των ασθενών και των συγγενών τους…
Μακάρι τέλος να υλοποιηθεί άμεσα ο προγραμματισμός για τις προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Είναι κάτι που όλοι επιδιώκουμε.…»

Για να διαβάσετε την απάντηση του αν. Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.