Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΕΟΜ: 200 Μεταμοσχευμένοι, έτρεξαν στις διαδρομές του Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης

Σε μια πανέμορφη ημέρα με φόντο τον πεντακάθαρο Όλυμπο, σχεδόν 200 άτομα μεταμοσχευμένοι, φίλοι-εθελοντές κυρίως από τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν με την «Ομάδα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων» στις διαδρομές του Μαραθώνιου της Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» την Κυριακή 2 Απριλίου. 
Πολλοί ήταν οι φίλοι που δεν είχαν προλάβει να εγγραφούν στην Ομάδα έγκαιρα και ζήτησαν να τρέξουν με τις εμφανίσεις μας για να
φωνάξουν δυνατά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το σύνθημα μας «Δωρεά Οργάνων - Δώρο Ζωής», αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και συνεχίζει:
Ήμασταν όλοι εκεί, άνθρωποι με μεταμόσχευση κάποιου συμπαγούς οργάνου ή μυελού των οστών, εθελοντές μας, άνθρωποι των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και του Παραρτήματος Β. Ελλάδας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων-ΕΟΜ, που έχουν βιώσει μαζί μας την προσπάθεια για την επιτυχία των Μεταμοσχεύσεων όλα αυτά τα χρόνια. Κι ήταν μαζί μας και γνωστές προσωπικότητες που ήρθαν για να στηρίξουν την προσπάθεια διάδοσης της ιδέας της Δωρεάς Οργάνων.
΄Ηταν η έκσταση που νιώσαμε όταν από το πρωί άρχισε η προσέλευση των αθλητών και φίλων στο περίπτερο της Ομάδας μας με την ιδέα ότι σε λίγο θα ξεκινούσαμε το αγώνα μαζί με πάνω από 20 χιλιάδες άλλους συναθλητές μας. Ηταν η χαρά όταν ο πρώτος αθλητής μας τερμάτισε τα 10 χλμ. Κι ήταν η συγκίνηση όταν ακόμη κι οι πιο επιφυλακτικοί από εμάς τερμάτιζαν μπροστά από τον Λευκό Πυργο τη διαδρομή των 5χλμ λαμβάνοντας το μετάλλιο τερματισμού τους κι η πηγαία χαρά όταν φωτογραφιζόμασταν όλοι μαζί στο Περίπτερο της Ομάδας μας.
Η συγκρότηση και συμμετοχή της Ομάδας στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης είναι μια δράση που ήρθε για να μείνει στην Θεσσαλονίκη μετά και την αντίστοιχη συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τον περασμένο Νοέμβριο. Αυτή όπως κι αντίστοιχες προσπάθειες που προγραμματίζονται μέσα στον χρόνο γίνονται για να συνδράμουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΜ και τα Νοσοκομεία της χώρας ώστε το 2017 να είναι χρονιά ρεκόρ στην προσφορά οργάνων που θα σημάνει αλλαγή πορείας για τις Μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα.
Από την πλευρά των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοργάνωση του Μαραθώνιου Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος για την υποστήριξη που μας πρόσφεραν. Μια πραγματικά ενθουσιώδης γιορτή γεμάτη δυναμισμό κι αισιοδοξία που πλέον θα επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο! Ραντεβού τους επόμενους μήνες με νέες μαζικές δράσεις στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.