Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

«Στη μέγγενη της φορολογίας και το διατροφικό επίδομα νεφροπαθών»


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ, ΞΑΝΘΟ, ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ


Το θέμα της “φορολόγησης του διατροφικού επιδόματος των νεφροπαθών”, φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του, προς τους υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, Ανδρέα Ξανθό και Έφη Αχτσιόγλου, ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, έπειτα από επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας, κ. Γεώργιο Ντάρδα.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, με την ερώτησή του επισημαίνει πως
“με τη νέα Υπουργική Απόφαση, προσμετράται πλέον το διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών, στο ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, ακυρώνοντας  ουσιαστικά όλες τις φοροαπαλλαγές και παροχές λόγω αναπηρίας και καταλύοντας κάθε έννοια κοινωνικού κράτους”.
«Κοινωνική ευαισθησία και προστασία των αδυνάτων, ανήκουν πλέον στη “λίστα των αυτ – απατών” της Κυβέρνησης. Μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση του αφορολόγητου, τους πλειστηριασμούς, την υπέρμετρη φορολόγηση και τόσα άλλα, φορολογείται και το διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών! Τελικά έχει και πιο κάτω…», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του κ. Κέλλα.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
Σύμφωνα με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση (1034/2017), ακυρώνονται οι διατάξεις του Ν. 4387/2016 άρθρο 93 παρ. 2, στις οποίες “Το διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών δεν υπολογίζεται στο ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα”.
Με τη νέα Υπουργική Απόφαση, στην ουσία μετατρέπετε την πρόνοια της πολιτείας, σε εισόδημα.
Επειδή οι νεφροπαθείς δίνουν καθημερινά έναν τιτάνιο και άνισο αγώνα και ανάλογες διατάξεις καταλύουν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.
Επειδή με την προσμέτρηση του διατροφικού επιδόματος στο φορολογητέο εισόδημα, δεν επιβαρύνονται μόνο οι νεφροπαθείς πολίτες με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, αλλά ακυρώνονται και φοροαπαλλαγές  και παροχές, λόγω αναπηρίας.
Επειδή το δημοσιονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη διάταξη είναι πενιχρό.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ κύριοι υπουργοί
Προτίθεστε να εξαιρέσετε το διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών, όπως και όλα τα αναπηρικά επιδόματα, από κάθε έννοια φορολόγησης, ώστε να μην υπολογίζονται ως φορολογητέο εισόδημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.