Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Κραυγή αγωνίας – και πάλι – από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Φλώρινας

Κραυγή αγωνίας – και πάλι – από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Φλώρινας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Νεφροπαθών Φλώρινας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου και κυρίως με την άμεση ανάγκη στελέχωσης της μονάδας με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.
Η πρόεδρος του συλλόγου, με επιστολή της ζητά την ενεργοποίηση των υπευθύνων και των τοπικών φορέων, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση σε αυτό το
μείζον πρόβλημα.
Η επιστολή απευθύνεται προς τον υπουργό Υγείας, τον Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας, τον διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας, τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη και το δήμαρχο Φλώρινας, και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου. Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

Είναι αναγκαία η ενημέρωση και τοποθέτηση μας ως Σύλλογος Νεφροπαθών Φλώρινας, για την κατάσταση η οποία επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
 Το τμήμα Τεχνητού Νεφρού το οποίο εξυπηρετεί 30-40 ασθενείς και στελεχώνεται από μία γιατρό Νεφρολόγο, ΝΑΙ είναι φυσιολογικό ότι υπολειτουργεί και δυστυχώς εις βάρους των ασθενών, των οποίων δεν ήταν επιλογή ούτε να νοσήσουν ούτε να υποφέρουν λόγω της αδράνειας κι αδιαφορίας του συστήματος να στείλει, να στελεχώσει την μονάδα με ιατρικό προσωπικό.
Φυσικά και υπάρχει η μία και μοναδική ιατρός, η οποία όσες φιλότιμες προσπάθειες και να κάνει είναι υπεράνω των δυνάμεων της, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εφημεριών και των έκτακτων περιστατικών.!
Και για να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας και ρεαλιστές, ο κάθε γιατρός πρέπει και υποχρεούται βάση Νόμου, να’ ναι ξεκούραστος και να έχει πλήρη διαύγεια αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα του καθενός.
Δεν ξέρουμε λοιπόν αν κάποτε συμβεί κάποιο λάθος λόγω του φόρτου εργασίας και των υποχρεώσεων που κρατούν τον γιατρό 24ώρες την ημέρα στη μονάδα, εάν αυτό το λάθος αποβεί και μοιραίο – πιο θα είναι το κόστος και για ποιόν;;; – ΑΛΛΑ μήπως είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και οι αρμόδιοι υπουργοί δικαιολογούν κάποια ποσοστά ΑΠΩΛΕΙΑΣ λόγω οικονομικής κρίσης;;; Ας μας ενημερώσουν κι εμάς τους ασθενείς οι αρμόδιοι ΥΠΟΥΡΓΟΙ-ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ-αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην απόφαση –αν θα έρθει γιατρός ή όχι ας μας ενημερώσουν να γνωρίζουμε κι εμείς, να προετοιμαζόμαστε για τον αργό ΘΑΝΑΤΟ που μας επιφυλάσσει η πόλη μας, το νοσοκομείο μας, οι τοπικοί άρχοντες αλλά και τα ταμεία μας τα οποία τα πληρώναμε όσο ήμασταν γεροί και υγιείς!
ΓΙΑΤΙ δεν έρχονται γιατροί;
ΠΟΙΑ είναι η ανώτερη δύναμη που τους κρατά μακριά;
ΓΙΝΕΤΑΙ κάτι εσκεμμένα κι οργανωμένα μήπως να κλείσει η μονάδα Τ.Ν.;
Γιατί αυτά τα 40 άτομα δεν τα υπολογίζει κανείς; ΚΑΝΕΙΣ αρμόδιος ΚΑΝΕΙΣ ανώτερος, ΚΑΝΕΙΣ γραμματέας, ΚΑΝΕΙΣ διοικητής;
Κύριε Κίρκο, εσείς του Υπουργείου Υγείας, εσείς δεν ήσασταν που πριν από λίγο καιρό, όπως ο ίδιος υποστηρίξατε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης και εκφράσατε τον θαυμασμό σας για την γιατρό που μπόρεσε και κράτησε ζωντανή την μονάδα με πολλές θυσίες συλλογικές και ατομικές, εσείς ήσασταν όπου διαβεβαιώσατε με βάση το αξίωμα σας ότι θα στελεχώνατε την μονάδα με ιατρικό προσωπικό που της αναλογεί!!!
Τι έγινε από τότε;
Δεν συμμερίζεστε πλέον τις ανάγκες που έχει η μονάδα;
Δεν νοιαζόσαστε πλέον για τις ζωές των συνανθρώπων σας, πολλοί από τους οποίους υπήρξαν και ψηφοφόροι σας;
Δεν σας επιτρέπουν ανώτεροι σας να στείλετε προσωπικό;
Μήπως χάθηκε κι ξεχάστηκε αυτή η ευαισθησία που διακρίναμε στο πρόσωπο σας αλλά και στη νέα ηγεσία του Υπουργείου;
ΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ; Ας πεθάνουν; Γιατί κλείνοντας την μονάδα και στέλνοντας μας σε άλλες πόλεις – ΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα πεθάνουμε οι περισσότεροι στη διαδρομή!!!!!
Το πρόβλημα λοιπόν αυτό της μονάδας Τ.Ν. στο νοσοκομείο της Φλώρινας διαιωνίζεται (πολλά χρόνια) και οι ασθενείς πολλαπλασιάζονται!!!! Πολλοί ασθενείς «φεύγουν» αλλά και πολλοί νέοι ασθενείς δυστυχώς έρχονται!!
Η πραγματικότητα λοιπόν μας κρούει τον κώδωνα κινδύνου-αυτό δεν σημαίνει-κλείνω την μονάδα, φεύγετε σε άλλες πόλεις (γιατί κι αυτό έχει τα έξοδα του, κάθε αιμοκαθαιρούμενος παίρνει επίδομα για τις μετακινήσεις του – εκτός αν στο 4ο μνημόνιο κόβεται κι αυτό!). Οπότε είναι ασύμφορο οικονομικά για το κράτος, οπότε ερχόμαστε στη λογική του έρχονται γιατροί και συνεχίζουμε να ζούμε!
Ο κίνδυνος λοιπόν σημαίνει=στείλτε γιατρούς η ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ παραμένει ανοιχτή!!!!
Υπάρχουν ασθενείς που αναγκάζονται να μετακινούνται επειδή δεν υπάρχουν «θέσεις» στη Φλώρινα, υπάρχουν ασθενείς που είναι ένα στάδιο πριν την αιμοκάθαρση, που προετοιμάζονται δηλ. (για όσους δεν γνωρίζουν) με φύστουλες για την ένταξη τους στην αιμοκάθαρση, όπου επειδή δεν υπάρχουν «θέσεις» στη Φλώρινα, αναγκάζονται να στραφούν σε άλλα νοσοκομεία άλλων πόλεων όπου φυσικά δεν είναι ευπρόσδεκτοι γιατί κι εκείνοι έχουν τα δικά τους προβλήματα. Αυτοί οι ¨ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΎΜΕΝΟΙ¨ Φλωρινιώτες νεφροπαθείς θα πρέπει να σκεφτούν τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος δεν υπάρχει καν στη Φλώρινα αλλά και στις πόλεις όπου υπάρχει έχει και το ανάλογο κόστος. Δεν πρέπει λοιπόν να παραβλέπουμε τον παράγοντα – κόστος – το οποίο αδυνατούν να υποστούν οι ασθενείς, χτυπημένοι δυο φορές από τη μοίρα και με πενιχρά εισοδήματα και χωρίς νεφρά - ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ.
Προσπαθώντας λοιπόν να εξηγήσουμε και να αναλύσουμε γιατί είναι αναγκαία η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ της Φλώρινας κι όχι το κλείσιμο της θα πρέπει να αναφερθούμε και στον Διοικητή του Νοσοκομείου μας όπου ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας.
Τυχεροί γιατί ο διοικητής έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη στελέχωσης της μονάδας με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό αλλά και άτυχοι γιατί οι πραγματικά υπεύθυνοι-ανεύθυνοι κωφεύουν μπροστά στον πόνο και στην αναμονή ενός νεφροπαθούς που εκλιπαρεί για παράταση ζωής.!
ΓΙΑΤΙ τόση αδιαφορία για την μονάδα Τ.Ν.στη Φλώρινα;
Είναι δυνατόν κάποιοι να βάζουν τις προσωπικές τους διαφορές, τη μισαλλοδοξία τους, τα οικονομικά τους συμφέροντα, ΠΑΝΩ από τις ζωές και τις ανάγκες των Νεφροπαθών συμπολιτών και συνανθρώπων τους;
ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ, στηρίξτε μας, εμάς τους συνανθρώπους σας, που δεν ξέρουμε πόσο θα ζήσουμε αλλά και όσο ζούμε, μας μειώνουν την ποιότητα αυτής της ζωής!
ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ, εξηγήστε μας, μιλήστε μας, δεν ζητάμε κάτι παράλογο.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ στη ζωή θέλουμε ,σ’ αυτή τη ζωή που είναι ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ!
Δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού! Παιδιά του ίδιου Θεού είμαστε και απεύχομαι να βρεθεί κάποιος στη θέση μας, αλλά δυστυχώς τα στατιστικά άλλα λένε- 500-1000 κάθε χρόνο νέοι νεφροπαθείς!!!!
Όπως έχω γράψει και σε άλλη επιστολή=
Εμείς όλοι δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα μας να παραμείνει η μονάδα στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ μας, το ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ‘’ΕΦΥΓΑΝ’’.
Αλλά και σ’ αυτούς που έρχονται!!!!!!!!!!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ
ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΙΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ
ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΕΜΑΣ ΑΛΛΟΥ - ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ!!!!!!!!!!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΥΨΕΙΣ. ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ:
ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΑΣ
ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ
ΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ
ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΣΑΣ
ΜΕ ΤΙΜΗ ΣΕΒΑΣΜΟ & ΑΓΑΠΗ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ν.Φ.
ΜΕΡΟΠΗ ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.