Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Αλλάζει ο τρόπος ελέγχου του δικαιώματος επιδότησης για τους νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένους

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ανακοινώνεται ότι, οι καταστάσεις πληρωμών του διατροφικού επιδόματος νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων, για την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2016, έχουν διαβιβαστεί στο φορέα πληρωμής. Επίσης, ανακοινώνεται ότι αλλάζει ο μέχρι πρότινος ισχύων τρόπος ελέγχου δικαιώματος επιδότησης για τους
δικαιούχους νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Υπηρεσίας. Η διαδικασία ελέγχου, η οποία θα ακολουθηθεί και έχει ως σκοπό να ελαχιστοποιήσει την ταλαιπωρία των πολιτών, με την παράλληλη διασφάλιση της ορθής καταβολής του διατροφικού επιδόματος, είναι η κάτωθι:
1. Μία φορά το εξάμηνο θα πρέπει να υποβάλλεται αυτοπροσώπως στην Υπηρεσία, από τον νεφροπαθή/μεταμοσχευμένο, ή από τον υπεύθυνο είσπραξης του διατροφικού επιδόματος που έχει ορισθεί στην Υπηρεσία, υπεύθυνη δήλωση της οποίας σχετικά υποδείγματα χορηγούνται από την Υπηρεσία, ή μπορούν να εκτυπωθούν από την ηλεκτρονική διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (www.pekavalas.eu/Υπηρεσίες/Π.Ε.Καβάλας/Δ/νση/Δημ.Υγείας και Κοινωνικής_Μέριμνας/Έντυπα).
Στη δήλωση αυτή θα πρέπει να δηλώνονται, απαραιτήτως, τα κάτωθι στοιχεία:
– Ότι εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι του δικαιώματος επιδότησης, σύμφωνα με το νόμο και ότι το διατροφικό επίδομα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις ανάγκες του νεφροπαθή/μεταμοσχευμένου.
– Ο τόπος μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου.
– Ότι δεν λαμβάνει διατροφικό επίδομα από άλλη Περιφερειακή Ενότητα, πλην της Π.Ε. Καβάλας.
– Ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα δηλωθέντα στοιχεία στην Υπηρεσία και ότι για οποιαδήποτε μεταβολή αυτών, θα ενημερώνεται άμεσα η Υπηρεσία.
2. Οι ανωτέρω υπεύθυνες δηλώσεις θα κατατίθενται δύο φορές το χρόνο κατά τους μήνες Ιανουάριο και Ιούλιο, ενώ θα υπάρχει σχετική υπενθύμιση με σχετικά δελτία Τύπου και ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Καβάλας και τον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας, κατά τους οποίους οι Μονάδες θα ενημερώνουν τους αιμοκαθαρόμενους, ενώ θα υπάρχει και ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης σε κάθε πιθανό μέσο για την ενημέρωση των δικαιούχων (δελτίο Τύπου, ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων των Μονάδων).
3. Σε περίπτωση μη έγκαιρης υποβολής της ανωτέρω υπεύθυνης δήλωσης, το διατροφικό επίδομα θα διακόπτεται προσωρινά και θα επαναχορηγείται αναδρομικά, μόνο όταν δηλωθούν τα απαιτούμενα στοιχεία.
Κατ’ εξαίρεση, για τη πρώτη εφαρμογή του ανωτέρω ελέγχου, η προθεσμία παρατείνεται έως το τέλος Φεβρουαρίου 2017, ενώ στη συνέχεια θα τηρούνται τα προαναφερθέντα χρονικά διαστήματα (Ιανουάριος και Ιούνιος κάθε έτους). Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2513503362 κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.


https://www.k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.