Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Το δέντρο της ζωής: Ευχαριστώ για τη Ζωή μου - Ευχαριστώ για τη Δωρεά Οργάνων

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) υποστηρίζει την πρωτοβουλία 9 Συλλόγων Δωρητών Οργάνων - Αιμοδοτών & Μεταμοσχευμένων ασθενών για τη φύτευση του"Δέντρου της Ζωής", μίας ενέργειας που με κεντρικό σύνθημα "Ευχαριστώ για τη Ζωή μου - Ευχαριστώ για τη Δωρεά Οργάνων" σκοπό έχει να αποδοθεί φόρος τιμής στους δότες οργάνων και στις
οικογένειές τους, που χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους μας, καθώς και να υπενθυμίσει στους πολίτες πως η Δωρεά Οργάνων σώζει ζωές.
«Ελάτε µαζί µας στη δεντροφύτευση για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  του Δέντρου της Ζωής, στην καρδιά της χώρας, στην Πλατεία Συντάγµατος,  το Σάββατο 3 Δεκεµβρίου 2016, Παγκόσµια Ηµέρα Ατόµων µε Αναπηρία,  και ώρα 12:30»
Με τη φύτευση του Δέντρου της Ζωής αποδίδεται φόρος τιµής στους δότες οργάνων και τις οικογένειές τους, που χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους τους.
 Είναι ο συµβολισµός της ίδιας της Ζωής µε βαθιές ρίζες και γερά κλαδιά και θα είναι µια καθηµερινή υπενθύµιση σε όλους τους πολίτες που διασχίζουν το πιο κεντρικό σηµείο της χώρας µας, την Πλατεία Συντάγµατος, πως η Δωρεά Οργάνων Σώζει Ζωές.  
Η εκδήλωση πραγµατοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήµου Αθηναίων, του Εθνικού Οργανισµού Μεταµοσχεύσεων και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, όλοι ενεργοί και πολύτιµοι αρωγοί στο σύνολο της προσπάθειας. 
Στην εκδήλωση συνδράµουν συνολικά 9 Σύλλογοι Δωρητών Οργάνων-Αιµοδοτών και Μεταµοσχευµένων όλων των οργάνων: 
• Σύνδεσµος Αιµοδοτών - Δωρητών Οργάνων Σώµατος και Μέριµνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης» 
• Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταµοσχευθέντων εκ Νεφρού 
• Σωµατείο Ηπατοµεταµοσχευµένων Ελλάδος «ΗΠΑΡχω» 
• Σύλλογος Μεταµοσχευµένων Καρδιάς-Πνεύµονα «Σκυτάλη» 
• Σύλλογος Μεταµοσχευµένων Μυελού των Οστών «Δώρο Ζωής» 
• Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Μεταµοσχευµένων «ΔΡΟΜΕΑΣ» 
• Σύλλογος Αθλούµενων Νεφροπαθών (Σ.Α.Ν.) 
• Αθλητικός Σύλλογος Μεταµοσχευµένων και Νεφροπαθών «Λέοντες του Πειραιά» 
• “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” Παναττικός Αθλητικός Σύλλογος Μεταµοσχευµένων και Νεφροπαθών 
Η εκδήλωση πραγµατοποιείται στα πλαίσια δράσεων για την προώθηση της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταµοσχεύσεων και έπεται της συµµετοχής, για πρώτη φορά, Οµάδας Δωρεάς Οργάνων και Μεταµοσχεύσεων, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. 
Την Κυριακή 13 Νοεµβρίου 2016, 150 αθλητές, από τους οποίους πάνω από το 1/3 µε µεταµόσχευση οργάνου ή µυελού των οστών, έτρεξαν σε όλες τις χιλιοµετρικές αποστάσεις, ως υπενθύµιση του θαύµατος των µεταµοσχεύσεων. Μαζί τους, οικογένειες, υποστηρικτές, σύλλογοι Δοτών, φίλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.