Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Λευκοπλάστ από το σπίτι τους φέρνουν οι νεφροπαθείς στο ΑΧΕΠΑ

Μάχη με τις ελλείψεις δίνουν οι νεφροπαθείς στο ΑΧΕΠΑ, καθώς πολλοί φέρνουν μέχρι και το λευκοπλάστ από το σπίτι τους!
Ο Κωνσταντίνος Κουφαδάκης είναι νεφροπαθής και τα τελευταία πέντε χρόνια, πέρα από την εξάντληση του εξαιτίας της αιμοκάθαρσης κουβαλά μαζί του και έναν σάκο με
μαξιλάρι και σεντόνια καθώς πλέον δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο ούτε τα βασικά.
«Από την τσέπη μας όλα αυτά. Εδώ βρήκαν τρόπο και μας έβαλαν χέρι στην τσέπη και στα φάρμακα», δηλώνει στην κάμερα του Star.
Συνολικά, 2000 νεφροπαθείς υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη από τους οποίους οι 1.300 υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Τον τελευταίο όμως χρόνο έχουν χαλάσει τα 11 από τα συνολικά 22 μηχανήματα, με αποτέλεσμα αρκετοί να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, και αυτοί που παρέμειναν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αναγκάζονται και υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στην 4η βάρδια που δημιουργήθηκε και η οποία ξεκινάει στις 22:30 το βράδυ και τελειώνει στις 02:00 τα ξημερώματα.
Και ενώ στο ΑΧΕΠΑ δεν υπάρχουν μηχανήματα αιμοκάθαρσης, στο Ιπποκράτειο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με έλλειψη προσωπικού.
«Ενώ η αναλογία νοσηλευτή-ασθενούς θα πρέπει να είναι 1 προς 3 άντε 1 προς 4 το πολύ, στο Ιπποκράτειο φτάνει 1 προς 7 ή 1 προς 8, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν ταυτόχρονα τα alarm τους δυο μηχανήματα αιμοκάθαρσης, και ο νοσηλευτής να πρέπει να διαλέξει ποιανού την ζωή θα σώσει», δηλώνει στην κάμερα του Star ο Χρήστος Καραγκιόζης, Πρόεδρος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης.
Τα πάντα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπως λένε οι ασθενείς, στηρίζονται στην καλή διάθεση νοσηλευτών και γιατρών. Είναι θέμα χρόνου να αρχίσουμε να θρηνούμε θύματα, αν η κυβέρνηση δεν λύσει άμεσα την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.