Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣΗΣ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Η Ομοσπονδία μας, οι σύλλογοι μας οι νεφροπαθείς όλης της χώρας διεξάγουν πόλεμο με εγχώρια και ξένα συμφέροντα κερδοσκόπων της υγείας, αλλά και ιδεοληψίες των Υπουργών για την προάσπιση της πρόσβασης σε ποιοτικά φίλτρα αιμοκάθαρσης στην αιχμή της τεχνολογίας. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε παρακολουθήσει και πολλοί από εμάς συμμετέχουμε στον μακροχρόνιο αγώνα που διεξάγουμε. 

Δύο είναι οι στόχοι που έχουμε θέσει:


1) εκπόνηση ποιοτικών τεχνικών προδιαγραφών που να ανταποκρίνονται στις ιατροτεχνολογικές εξελίξεις


2) προμήθεια των φίλτρων στα νοσοκομεία με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των νεφροπαθών κάθε μονάδας νεφρού στην συμφερότερη τιμή για της Ελληνική οικονομία.


Στο συμπαγές τείχος που αντιμετωπίζουμε από ότι φαίνεται έχουμε δημιουργήσει ένα ρήγμα. Σε συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία μας με την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας την προηγούμενη εβδομάδα, την οποία ζήτησε η ίδια η ΕΠΥ για να μας κατευνάσει, προσπάθησε η ηγεσία της να βγάλει τις ευθύνες από πάνω της. Προκειμένου δε να δείξει καλό πρόσωπο μας είπαν ότι οι τεχνικές προδιαγραφές είναι πλέον θέμα χρόνου για να υπογραφούν. Η Ομοσπονδία μας απαίτησε στην συνάντηση, μέχρι να βγουν επιτέλους οι τεχνικές προδιαγραφές η ΕΠΥ να εκδώσει οδηγία προς τα νοσοκομεία που να δίνει το δικαίωμα στις διοικήσεις τους σε συνεργασία με τις νεφρολογικές κλινικές να εκδίδουν τεχνικές προδιαγραφές σύμφωνα με τις ανάγκες των αιμοκαθαρόμενων που φιλοξενούνται σε αυτές. Η ΕΠΥ το δέχτηκε και από εχθές 16/2/16 στάλθηκε η οδηγία σε όλα τα νοσοκομεία.
Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί μια νίκη σε ένα μακροχρόνιο αγώνα. Η συστράτευση όλων μας, όπως ο κάθε ένας μας στους κοινούς στόχους μπορεί να μας δώσει και την νίκη στον πόλεμο της ζωής μας.


ΠΗΓΗ: Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.