Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Νεφροπαθείς Θεσσαλονίκης: «Μας ωθούν να χρησιμοποιούμε ακατάλληλα φίλτρα στην αιμοκάθαρση»

Νεφροπαθείς Θεσσαλονίκης: «Μας ωθούν να χρησιμοποιούμε ακατάλληλα φίλτρα στην αιμοκάθαρση»
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης για την αντιλαϊκή πολιτική του Υπουργείου Υγείας, η οποία προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ανθρώπων που καλούνται να υποβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αιμοκάθαρση.
Ειδικότερα, καταγγέλλει την απόφαση των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών του υπουργείου για την προμήθεια φθηνών φίλτρων, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές εκείνων που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη. Όπως υποστηρίζουν, με τέτοιες ενέργειες οικοδομείται ένα... ταξικό Σινικό Τείχος μεταξύ των νεφροπαθών, καθώς μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν τη διαφορά θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική αιμοκάθαρση με τα καλύτερα δυνατά μέσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Το Υπουργείο Υγείας και οι παρατρεχάμενοι στην Ε.Π.Υ. έδειξαν επιτέλους το πραγματικό τους πρόσωπο και φανέρωσαν τι υγεία επιφυλάσσουν για τους Έλληνες χρόνιους πάσχοντες και ιδιαίτερα για τους νεφροπαθείς της χώρας.

Μέσα από υπόγειες και περίεργες διαδρομές, σε συνδιαλλαγή με κερδοσκόπους της υγείας και όχημα το Νοσοκομείο των Χανίων, κόβουν από τους αιμοκαθαρόμενους της Ελλάδας το νήμα που τους συνδέει με την ζωή. Αφήνουν τα νοσοκομεία της χώρας χωρίς φίλτρα αιμοκάθαρσης, αφού πρώτα συμφώνησαν να μας ξεπουλήσουν στο καρτέλ της τριτοκοσμικής φτήνιας που έχουν στήσει λίγες εταιρείες στη Ελλάδα.

Κανόνισαν λοιπόν να πουληθούν φίλτρα στο ΓΝ Χανίων σε τέτοια τιμή, έτσι ώστε μόνο αυτοί του καρτέλ της φτήνιας να μπορούν να δώσουν προσφορές σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, αφού η τιμή από τα Χανιά ανέβηκε στο Παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Υγείας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ τα ποιοτικά φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη. 

Με την επιλογή του το υπουργείο αφαίρεσε από τον ιατρό του δημόσιου νοσοκομείου το δικαίωμα και την υποχρέωση να επιλέγει την κατάλληλη θεραπεία για τον πάσχοντα και το μετέφερε στους ανθρώπους του καρτέλ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη, όπου μετά τη συμφωνία που έκλεισε ο υπουργός όλα τα φίλτρα τα πήρε μια εταιρεία από το καρτέλ. Αποτέλεσμα, όλοι οι αιμοκαθαρόμενοι ανεξάρτητα με τις ανάγκες τους, να είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν το ίδιο φίλτρο. 

Με αυτήν την επιλογή τους διάλεξαν στρατόπεδο. Αυτό της διάλυσης της δημόσιας υγείας και ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα με ξεκάθαρα ταξικά χαρακτηριστικά.
Τα ποιοτικά και νέας τεχνολογίας φίλτρα θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν για να αυξήσουν το προσδόκιμο και την ποιότητα ζωής τους μόνο όσοι αιμοκαθαρόμενοι έχουν να πληρώσουν τη διαφορά μεταξύ των φίλτρων του καρτέλ της φτήνιας με προέλευση από την Ασία και αυτών που χρησιμοποιούνται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Που είναι οι υποσχέσεις του υπουργού για ποιοτικά φίλτρα στη συμφερότερη τιμή; Από την ποιότητα στην υγεία που έταζε το υπουργείο έφθασε να ψωνίζει από την σπηλιά του... Αλή μπαμπά. Ο υπουργός σηκώνει με τις μαριονέτες του ένα ταξικό ΣΙΝΙκό τείχος. Εμείς δηλώνουμε ότι με τους αγώνες μας θα γκρεμίσουμε το ΣΙΝΙκό τείχος των διαδρομιστών και δεν θα αφήσουμε ούτε πέτρα από αυτό. Δεν θα ανεχτούμε ταξικούς φραγμούς στην υγεία. Διεκδικούμε ποιοτικές υπηρεσίες για όλους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.