Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Ο νεαρότερος δωρητής οργάνων

Μωρό ηλικίας μόλις μιας ώρας με όνομα «Ελπίδα» είναι ο νεαρότερος δότης οργάνων

Είναι εκείνες οι ειδήσεις – σπάνιες – που σε ξεπερνούν, σε συγκινούν, σε συγκλονίζουν με το μεγαλείο τους!
Η είδηση μας έρχεται από την Βρετανία.
Η μικρή Hope γεννήθηκε με σοβαρή εγκεφαλική βλάβη – Οι γονείς το γνώριζαν αλλά αποφάσισαν να προχωρήσουν με την εγκυμοσύνη ώστε να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους και να
χαρίσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους
Η μικρούλα Hope, που το όνομά της σημαίνει «ελπίδα», δεν είχε δυστυχώς καμία ελπίδα να επιβιώσει. Οι γονείς της γνώριζαν από όταν το έμβρυο ήταν 13 εβδομάδων, πως πάσχει από σοβαρή εγκεφαλοπάθεια που δεν επιτρέπει την κανονική της ανάπτυξη. Οι γιατροί, στο Σάφολκ της Βρετανίας, ανέμεναν πως θα είχε το πολύ μερικές ημέρες ζωής, αφού γεννιόταν. Η Hope Lee τελικά απεβίωσε μόλις μία ώρα και 14 λεπτά μετά τη γέννησή της.
Οι γονείς της όμως είχαν αποφασίσει εκ των προτέρων πως δεν ήθελαν να κάνουν έκτρωση στο έμβρυο. Αντίθετα, προτίμησαν να έρθει στη ζωή, μαζί με το αδερφάκι του, ώστε αμέσως να μπορέσουν να δωρίσουν τα όργανά της. Έτσι η Hope έγινε ο νεαρότερος δότης οργάνων στην ιστορία. Τελικά, τα νεφρά του νεογέννητου μεταμοσχεύθηκαν σε έναν -ενήλικα μάλιστα- πάσχοντα, ενώ κύτταρα από το συκώτι της επίσης θα μεταμοσχευθούν σε άλλους ασθενείς.
Ο αδερφός της Josh γεννήθηκε απολύτως υγιής, ενώ οι γονείς της, Emma και Drew, εξηγούν στον βρετανικό τύπο την δύσκολη απόφαση που έπρεπε να λάβουν: «Είναι βασανιστικό να το γνωρίζεις, αλλά και μεγάλη παρηγοριά. Δεν ξέρω αν θα είχα τη δύναμη να το κάνω σε περίπτωση που συνέβαινε αναπάντεχα και δεν το ήξερα από πριν», λέει η μητέρα και ο πατέρας συμπληρώνει: «Βλέπαμε την κορούλα μας σαν ηρωίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.