Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Βόλος: Χάρισε ζωή με το θάνατό της

Βόλος: Χάρισε ζωή με το θάνατό της

Ζωή σε ασθενή ή ασθενείς που νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, χάρισε με τον εγκεφαλικό θάνατό της μια 52χρονη Βολιώτισσα, που έχασε τη «μάχη» μετά από πέντε ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου.



Όλα έγιναν χθες, όταν η άτυχη γυναίκα, που είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείου Βόλου την περασμένη Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, σε κωματώδη κατάσταση, λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου, στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου παρά τα χειρουργεία και τις προσπάθειες των γιατρών, δεν επανήλθε.

Επιθυμία της ίδιας της άτυχης γυναίκας, όταν ήταν εν ζωή, αλλά και των
συγγενών της ήταν να γίνει δωρεά των οργάνων της, για να χαρίσει ζωή σε άλλους ανθρώπους, όπως και έγινε μετά το μοιραίο χθες το πρωί.

Τόσο η Διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και οι γιατροί της ΜΕΘ ενημέρωσαν το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων και μετά από συνεννόηση με Νοσοκομεία της χώρας, στήθηκε γέφυρα ζωής με το «Αχιλλοπούλειο», όπου τα μεσάνυχτα έφτασαν κλιμάκια γιατρών του Ωνάσειου καρδιοχειρουργικού κέντρου και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Τελικά, μετά από επέμβαση αρκετών ωρών, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι ομάδες μεταμόσχευσης, πήραν μόνο τους κερατοειδείς χιτώνες των ματιών της άτυχης 52χρονης (που μεταφέρθηκαν για μεταμόσχευση σε ασθενείς στο Ιπποκράτειο), ενώ τα υπόλοιπα όργανα (καρδιά, ήπαρ, νεφροί κλπ.) κρίθηκαν μη συμβατά και οι γιατροί αποφάσισαν να μην τα αφαιρέσουν.

Η προηγούμενη μεταμόσχευση από το Νοσοκομείο Βόλου είχε γίνει στις 27 Φεβρουαρίου 2015, οπότε είχε γίνει δωρεά οργάνων 59χρονης Βολιώτισσας που είχε καταλήξει, επίσης από εγκεφαλικό.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.