Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Καταγγέλλουν προβλήματα οι νεφροπαθείς

Προβλήματα υποστελέχωσης και μη επιτήρησης των ασθενών από ιατρούς κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης, κατήγγειλε η Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών σε συνέντευξη Τύπου. Έκανε επίσης λόγο για σπατάλη δημοσίου χρήματος.

Αχρείαστα έξοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ για αντικατάσταση σχεδόν καινούριου εξοπλισμού για τις ανάγκες της αιμοκάθαρσης, κατήγγειλε η Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα αυτά θα
μπορούσαν να αξιοποιηθούν για άλλους σκοπούς. 

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Ανδρέας Μιχαήλ,είπε ότι το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε διαγωνισμό για την αγορά εξοπλισμού αιμοκάθαρσης μερικά απο τα οποία ήδη υπάρχουν και είναι σχεδόν καινούργια.

Το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του απάντησε στους ισχυρισμούς της Οργάνωσης, αναφέροντας ότι στόχος του είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. 

«Έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Υγείας για αναβάθμιση της προσφοράς ιατρικής περίθαλψης προς τους νεφροπαθείς, παρέχοντάς τους πολλαπλά οφέλη και αφορά στις υπάρχουσες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών, κατήγγειλε επίσης υποστελέχωση των νοσοκομείων με νεφρολόγους, ενώ τόνισε ότι οι αιμοκαθάρσεις γίνονται πολλές φορές χωρίς την επιτήρηση ιατρού, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τους. 


http://www.ant1iwo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.