Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων για την μονάδα αιμοκάθαρσης στην Σαντορίνη

Σε σκληρό πόκερ για γερά νεύρα εξελίσσεται το μείζον θέμα με την ιδιωτική μονάδα αιμοκάθαρσης στην Σαντορίνη, καθώς όπως έχουμε τονίσει, ο χρόνος περνάει, φυσικά εις βάρος των ασθενών. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με εκείνη των 18 μόνιμων κατοίκων του νησιού, οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και αγωνιούν για το μέλλον, όπως καθαρά φαίνεται σε νέα ανάρτηση στο Facebook.


Διαβάστε την ανακοίνωση των ασθενών:


"Σήμερα Τετάρτη 4/12 οι νεφροπαθείς του νησιού συναντήσαμε ξανά το Διοικητή του Νοσοκομείου Θήρας κ. Σαλίβερο. Μέχρι σήμερα δεν έχει δωθεί ακόμη συγκεκριμένη λύση στο κενό του ιατρού νεφρολόγου που απαιτείται για την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου μας. Δεν έχει οριστεί ακόμη ποιος ιατρός θα καλύψει το κενό για την έναρξη της μονάδας αιμοκάθαρσης που παραμένει κλειστή στο νοσοκομείο μας εδώ και 3 χρόνια. Φαίνεται πως η Διοίκηση της ΑΕΜΥ και το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται ακόμη στην διαδικασία της αναζήτησης.

Έτσι ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με το Διοικητή της ΑΕΜΥ, μέσω του νοσοκομείου μας με τους 18 νεφροπαθεις του νησιού μας και με την παρουσία βέβαια της Διοίκησης του νοσοκομείου μας και εκπροσώπου του Δήμου κ Μαντούση. Η τηλεδιάσκεψη ορίστηκε για αύριο Πέμπτη στις 10:00.

Σε περίπτωση που δεν λάβουμε συγκεκριμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα τοποθέτησης ιατρού νεφρολόγου στο νοσοκομείο μας, προσανατολιζόμαστε σε ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΘΗΡΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 6/12 στις 2:00 το μεσημέρι. Αναμένουμε τις οριστικές και ξεκάθαρες απαντήσεις του Υπουργείου Υγείας και του Διοικητή της ΑΕΜΥ. ΟΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΊΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ!!! ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!! Κάντε κοινοποίηση όλοι δεν έχουμε πολλές μέρες ειμαστε σε απόγνωση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.