Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Δ.Βίτσας: Δέσμευσή μας η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στα στρατιωτικά νοσοκομεία


Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
Την «ισχυρή δέσμευση της πολιτικης ηγεσίας να στηρίξουμε και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την
περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και της ανακαίνισης των στρατιωτικών νοσοκομείων, επ ωφελεία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου», εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.
Με την ευκαιρία των σημερινών εγκαινίων της νέας μονάδας Ενδοσκοπήσεων, και της ανακαινισμένης μονάδας τεχνητού νεφρού, του 401 ΓΣΝΑ «Ταξίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Καραμήτσος», ο ίδιος προέτρεψε τη διοίκηση του νοσοκομείου να ξεπεράσουν τις προκλήσεις, «οι οποίες περιλαμβάνουν την εξασφάλιση κεφαλαίων και των διαθεσίμων επιλογών χρηματοδότησης, την πρόβλεψη των μελλοντικών αναγκών, ώστε αυτά που οικοδομούνται τώρα να ικανοποιούν τις ανάγκες στο άμεσο και μακροπρόθεσμο μέλλον και τέλος την εξασφάλιση συμμετοχής και υποστήριξης από την ηγεσία, το προσωπικό και τους ασθενείς».
Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, με βάση τη συμφωνία συνεργασίας για την επαύξηση της διαλειτουργικότητας με την Περιφέρεια Αττικής.
Ακόμα δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι με νομοθετική ρύθμιση ανανεώθηκαν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, που είχε προσληφθεί πέρυσι καθώς επίσης και ότι προχωρά η υπογραφή νέων συμβάσεων για την κάλυψη των αναγκών, στις υπόλοιπες ειδικότητες που απαιτούνται.
Τέλος τόνισε ότι σύντομα θα υπάρχει και η δυνατότητα για πρόσληψη επικουρικών ιατρών, που θα εξυπηρετήσουν άμεσες και έκτακτες ανάγκες σε συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας.
«Η επένδυση στον τομέα της υγείας, η αδιάλειπτη προσπάθεια ανταπόκρισης στα υπάρχοντα και προκύπτοντα προβλήματα και η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης και αναζήτησης βέλτιστων πρακτικών, αποτελούν ισχυρή ένδειξη της σημασίας και της προστιθέμενης αξίας της πολιτικής μας για την υγεία», επισήμανε ο Δ.Βίτσας.
Η νέα μονάδα Ενδοσκοπήσεων αποτελεί ανεξάρτητο λειτουργικό σύνολο χώρων, μέσα στο 401 ΓΣΝΑ και καλύπτει καθημερινά μεγάλο αριθμό διαγνωστικών και επεμβατικών πράξεων, παρέχοντας νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη, τόσο στο εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και στα μέλη των οικογενειών τους όσο και σε πολλές άλλες ομάδες πληθυσμού.
Η νέα μονάδα τεχνητού νεφρού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι μια πρότυπη μονάδα αιμοκάθαρσης, η οποία λειτουργεί σε μια πλήρως ανακατασκευασμένη πτέρυγα του νοσοκομείου και πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τους κανονισμούς του υπουργείου Υγείας. Στον εξοπλισμό της μονάδας μονάδας συνέβαλε η Εθνική Τράπεζα, δωρίζοντας το σύστημα επεξεργασίας νερού καθώς και τέσσερα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα αιμοκάθαρσης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.