Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Από μια κλωστή κρέμεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο πολύπαθο Νοσοκομείο Φλώρινας – Αρνητική επίδραση στην αντίστοιχη μονάδα του Μποδοσάκειου

Μετά το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής και την αναστολή των τοκετών μέχρι νεωτέρας στην Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου Φλώρινας, η επόμενη «βόμβα» ενδέχεται να σκάσει στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου, γεγονός που ίσως επηρεάσει και την
αντίστοιχη μονάδα του Μποδοσάκειου. Επειδή ακριβώς η ομαλή λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Φλώρινας κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», διερευνάται αν υπάρχει δυνατότητα, η αντίστοιχη μονάδα του Μποδοσάκειου να δεχτεί ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, ενώ παράλληλα εξετάζονται «εναλλακτικές – ημίμετρα». 

Να σημειωθεί ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου της ακριτικής πόλης στηρίζεται κατά βάση από την διευθύντρια, που είναι και η μοναδική γιατρός. Συνεπικουρείται βεβαίως από μία ιδιώτη γιατρό που προσφέρει υπηρεσίες με μπλοκάκι και από μία αγροτική γιατρό. 

Όμως αυτή την περίοδο η διευθύντρια της μονάδας κάνει χρήση αναρρωτικής άδειας, οπότε είναι αδύνατον οι δύο προαναφερθείσες γιατρίνες να κρατήσουν σε λειτουργία την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στη Φλώρινα. Τούτων δοθέντων, σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» ο διοικητής των διασυνδεομένων νοσοκομείων Μαμάτσειου – Μποδοσάκειου και προσωρινός διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας, Γιώργος Χιωτίδης, ζήτησε για χτες Πέμπτη από τον διευθυντή του Τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου, Χρήστο Κατσίνα, «να εποπτεύσει», έστω και τηλεφωνικώς και εξ’ αποστάσεως(!) την αντίστοιχη μονάδα της Φλώρινας, στην οποία νοσηλεύονται δεκάδες ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Βεβαίως, ακόμη μεγαλύτερα θα είναι τα προβλήματα την επόμενη εβδομάδα, εκτός και αν διακόψει την άδεια η διευθύντρια της μονάδας της Φλώρινας, όπως ευελπιστεί η διοίκηση του νοσοκομείου. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε τη νοσηλεία των ασθενών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση θα αναλάβουν οι παθολόγοι του νοσοκομείου Φλώρινας(!), ενώ έχει ζητηθεί από τον Χ. Κατσίνα, να συνεχίσει την εξ’ αποστάσεως «εποπτεία» της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του γειτονικού νοσοκομείου. 

Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, διερευνάται η δυνατότητα μεταφοράς των ασθενών από την Φλώρινα στο Μποδοσάκειο. Ο διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου, εμφανίστηκε θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα ενισχυθεί με το αναγκαίο προσωπικό. Κατά τα άλλα η μονάδα του Μποδοσάκειου, η οποία αυτή τη στιγμή περιθάλπει 52 ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και άλλους 18 που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση, έχει τη δυνατότητα να περιθάλψει άλλους 30 ασθενείς, εφόσον διατεθεί το ανάλογο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.