Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Σεμινάρια “στήριξης” για τους ασθενείς στην αιμοκάθαρση

Με μεγάλη συμμετοχή αιμοκαθαιρόμενων ασθενών και των οικογενειών τους συνεχίστηκε ο κύκλος δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο ζήτημα της αιμοκάθαρσης, που οργανώνεται από την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία Νοσηλευτών με τη στήριξη του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, υπό την
αιγίδα του υπουργείου Υγείας.
Στη β΄θεματική ενότητα παρουσιάστηκε ένας αναλυτικός διατροφικός οδηγός που είναι σκόπιμο να ακολουθούν οι  νεφροπαθείς και – σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση – αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής και την αντιμετώπιση των νεφρολογικών προβλημάτων τους.
Στόχος του ειδικού κύκλου των σεμιναρίων είναι η ενδυνάμωση των ασθενών στην αιμοκάθαρση και του οικογενειακού περιβάλλοντός τους, μέσα από τη γνώση για τη συμμετοχική αντιμετώπιση των θεμάτων που καθορίζουν την καθημερινότητα τους. Όλα τα μαθήματα διεξάγονται στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και θα συνεχιστούν σε προκαθορισμένες ημερομηνίες μέχρι και τον προσεχή Απρίλιο.
Η γ΄θεματική ενότητα έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 (ώρες 11:00-13:00) με θέμα: «Κατανοούμε τον εργαστηριακό έλεγχο και τα φάρμακά μας». Ακολουθούν οι θεματικές “Ποιότητα ζωής στην αιμοκάθαρση (γυμναστική, ταξίδια, διασκέδαση, σεξουαλικότητα)” στις 11 Μαρτίου και “Οξέα συμβάματα στην αιμοκάθαρση: Τι μπορεί να «πάει στραβά» σε μια συνεδρία αιμοκάθαρσης” στις 22 Απριλίου.
Οι θεματικές ενότητες απευθύνονται πρωτίστως σε ασθενείς που βρίσκονται στην αιμοκάθαρση και στις οικογένειες τους, αλλά είναι ανοιχτές – με ελεύθερη είσοδο – σε κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία στο χώρο της Υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους κ.α.). Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και στο www.aimokatharsis.gr

https://virus.com.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.