Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση νεφροπαθών από την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Εκπρόσωποι συλλόγων νεφροπαθών της ΑΜΘ συναντήθηκαν χθες το πρωί στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ. Η πρωτοβουλία της συνάντησης και της συζήτησης ανήκε στον τοπικό σύλλογο νεφροπαθών και στο νομαρχιακό
σύλλογο ΑμΕΑ. Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκε η πανελλήνια ομοσπονδία νεφροπαθών και παρόντας ήταν ο γενικός της γραμματέας από τη Θεσσαλονίκη Χρήστος Καραγκιόζης. Παρόντας ήταν επίσης ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ Σμαράγδος Κρεμμύδας. Στη συζήτηση συμμετείχαν νεφροπαθείς από τις Σέρρες, τη Δράμα, την Κομοτηνή και φυσικά την Καβάλα, ενώ δεν προσήλθαν νεφροπαθείς από την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Ιωάννης Πατσιάς, πρόεδρος του καβαλιώτικου συλλόγου νεφροπαθών, 170 είναι οι νεφροπαθείς που εξυπηρετούνται στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ογδόντα περίπου στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι στη θεραπευτική μονάδα Ακέσιος. Ο κ. Πατσιάς παραδέχθηκε ότι και στο νοσοκομείο και στον Ακέσιο η διαδικασία αιμοκάθαρσης διεξάγεται με τη βοήθεια σύγχρονων μηχανημάτων και χωρίς καθόλου σχεδόν προβλήματα. Ερωτώμενος σχετικά με το τι ακριβώς προσδοκούν οι νεφροπαθείς να βελτιωθεί, ο κ. Πατσιάς απάντησε ότι ζητούνται καλύτερες συνθήκες στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, η οποία διαρκεί από δυόμισι έως τέσσερις ώρες αναλόγως με την περίπτωση και πραγματοποιείται μέρα παρά μέρα.
Νεφροπαθείς από όμορες περιφερειακές ενότητες σημείωσαν ωστόσο διάφορα προβλήματα κυρίως στα δημόσια νοσοκομεία των περιοχών τους. Ο κ. Πατσιάς συμπλήρωσε επίσης ότι η πολιτεία στηρίζει επαρκώς του νεφροπαθείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.