Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΖΗΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ - ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ - ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης και το Γ.Ν. Παπαγεωργίου διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, για την Δωρεά Ιστών και Οργάνων, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου "Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων" από 11.00 έως 14.30 στον χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει :


1. Μουσικό και ενημερωτικό πρόγραμμα στο κεντρικό σαλόνι του Νοσοκομείου, 
στις 11.00-14.30.
2. Στρογγυλό τραπέζι με θέμα την δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, στις  11.00-13.30.

            Η μεταμόσχευση αποτελεί τη μόνη θεραπευτική λύση για την τελικού σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα και την πιο αποτελεσματική λύση για την  τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια. Aναγκαία και βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μίας μεταμόσχευσης, η οποία αποτελεί ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ για χιλιάδες  ασθενείς συνανθρώπους μας, παραμένει μόνο μία:            
            Η υιοθέτηση και η διάδοση της ΙΔΕΑΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΩΝ.  Η αγάπη, ο αλτρουισμός και η γενναιοδωρία είναι τα  αισθήματα εκείνα που αποτελούν μοναδικό κίνητρο για  κάποιον, ο οποίος υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο μπροστά στην απώλεια δικού του ανθρώπου, καταφέρνει να γεφυρώσει την ζωή με το θάνατο.
            H υποστήριξη  των συνανθρώπων μας που χρειάζονται ένα μόσχευμα για να κρατηθούν στην ζωή, αποτελεί θέμα της κάθε κοινωνίας και του πολιτισμού που αυτή διαθέτει, αφού ο γείτονας της διπλανής πόρτας είναι αυτός που μπορεί να καταλήξει στην νεφρική ανεπάρκεια και να χρειαστεί μεταμόσχευση. Είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αυτοεκτίμησης, η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΖΩΗΣ.  Ο τρόπος  αντιμετώπισης των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας  είναι τελικά ο καθρέπτης της συνείδησης μας.  


Φανταστείτε τη πράξη της Δωρεάς  Οργάνων σαν μια αλυσίδα :
Ζωή - Θάνατος - Ζωή!


http://syllogosnefropathon.wixsite.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.